Karót nyelt étkeztetőt alakít Jeremy Irons

Jeremy Irons alakítja a rendkívül mogorva Lawrence Phillipset a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben. Természetesen őt sem kerüli el a szerelem….

A szerelem nem ismer (kor)határokat

Jeremy Irons alakítja a rendkívül mogorva Lawrence Phillipset a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben. Természetesen őt sem kerüli el a szerelem.

A romantikus vígjáték egy esküvő és annak szervezője körül bonyolódik, míg a végére feltehetőleg az összes szerelmes szív egymásra talál. Köztük egy idősebb pár is egymásba habarodhat…

A híres étkeztető és egy látássérült hölgy (Diane Keaton) megismerkedése és lángra lobbanása a film egyik mozgató rugója. Az, hogy a korosodó, ám így is sármos étkeztető, valamint a vak (ám így is gyönyörű) asszony találkoznak, az nem a véletlen műve: Lawrence egyik barátja szervezi meg nekik a „vakrandit”.

A trailerből is kiderül, hogy Jeremy Irons ebben a romantikus vígjátékban is megállja a helyét. Természetesen ez nem véletlen: számtalan elismerése bizonyítja, hogy egy élő színészlegendáról van szó, aki szinte bármit hibátlanul eljátszik.

Tudod kicsoda Jeremy Irons?

Jeremy Irons a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben
Jeremy Irons a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben

Jeremy Irons esetében talán nem tiszteletlenség, ha a korával kezdjük a bemutatását: 1948. szeptember 19-én született, az írásom készültekor 72 éves! Akárcsak filmbéli partnere, Diane Keaton, úgy Irons is kapott már Oscar-díjat. De előbb lássuk, hogy indult a karrierje!

Jeremy Irons színész pályafutását a színpadon kezdte, Keresztelő Szent János szerepében, a Roundhouse színház Godspell előadásában. Azóta nagy sikerrel állt át a filmezésre.

Irons 1980-ban játszotta első filmszerepét, a Nijinsky című filmben. Ezt követően számos különböző filmben és színdarabban szerepelt. 1984-ben a legjobb színésznek járó Tony-díjjal jutalmazták Az igazi című darabban, Glenn Close oldalán nyújtott alakításáért.

Hat évvel később Irons elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat Claus von Bülow megformálásáért, A szerencse forgandó című filmben. Jelölték továbbá öt Primetime Emmy, hat Golden Globe, három Screen Actors Guild, sőt még egy Spoken Word Grammy-díjra is.

Irons nemrégiben Emmy-díj jelölést kapott Adrian Veidt szerepéért a Watchmen: Az őrzők című elismert sorozatban.

Idén további három filmben játszik még: Zack Snyder: Az Igazság Ligájában, a Gucci Házban (House of Gucci) és a Münchenben (Munich). Azután főszerepet kapott a Frankel című filmben, mely egy csodaló története, Ron Scalpello rendezésében. Lesz tehát feladata bőven, még a 70-en túl is a színészlegendának.

Forrás: Prorom, IMDb

Ha tetszett a filmes hír Jeremy Ironsról, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − kilenc =

Scroll to top