Kampókéz


előzetes, szereplők, plakát, tartalom, mozipremier

A feltörekvő festő új témát keres magának, és így fut bele Kampókéz legendájába. Kutatni kezdi a kísérteties részleteket, amik friss ihletet adhatnának műveihez. Nem sejti, hogy eközben szörnyű dolgok törnek a felszínre.

Kampókéz (Candyman)

amerikai horror film, korhatár: 18 év, IMDb

A helyiek körében köztudott, hogy Chicago Cabrini Green nevű környékének lakóházait egy rémtörténetekből ismert, kampókezű természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben, akit kellő bátorsággal megidézhetett az, aki ötször kimondta a nevét a tükör előtt.

Napjainkban, tíz évvel azután, hogy a Cabrini utolsó eredeti épületét is lebontották és a felértékelődött területet az ezredforduló után született generáció népesítette be, Anthony McCoy vizuális művész és barátnője, a galériavezető Brianna Cartwright beköltöznek egy ottani luxuslakásba.

Anthony festői karrierje éppen hullámvölgyhöz ér, amikor találkozik egy régi lakossal, akitől megismeri Kampókéz valódi, szörnyűséges történetét. Hogy megőrizze pozícióját a chicagói művészeti világban, Anthony elhivatottan kutatni kezdi a kísérteties részleteket, amik friss ihletet adhatnának műveihez.

Nem sejti, hogy eközben olyan múltra nyit ajtót, ami kikezdi elméje épségét és iszonyatos erőszakhullámot enged szabadjára.

A chicago-i gettó egyik 1800-as évekbe is visszanyúló rémalakjáró szóló legenda lényege: ha a tükör előtt állva ötször kimondod, hogy "Kampókéz", a gyilkos megjelenik a hátad mögött. A többit képzeld el - vagy nézd meg a filmet.

Kampókéz - plakát

Kampókéz - plakát

2021-ben az Oscar-díjas Jordan Peele forgatókönyve felfrissíti a vérfagyasztó városi legendát Kampókézről. A feltörekvő filmes, Nia DaCosta rendezte a kultikus horror új, mai környezetbe helyezett változatát.

Rendezte:
Nia DaCosta

Forgatókönyv:

Szereplők:

Yahya Abdul-Mateen II, Nathan Stewart-Jarrett, Teyonah Parris, Colman Domingo.

Hazai mozipremier: 2021. augusztus 26.

Magyarországon forgalmazza: Forum Hungary

Gyártó: MGM, Universal, Monkeypaw Productions, Bron Creative, Creative Wealth, Media Finance

Gyártás éve: 2020

Kampókéz előzetes


Érdekességek

Kampókéz legendáját 1992-ben, azonos címmel, Virginia Madsen főszereplésével már feldolgozták az amerikai filmesek. Abban a sztoriban egy végzős egyetemista lány a városi legendákról írt diplomamunkája során találkozik a vaskezű halálosztóval. A fiatal lány nem hisz abban, hogy az áldozatait összekaszaboló rémalak valóságos lenne, és még kevésbé tartja elképzelhetőnek, hogy Kampókéz azonnal megjelenik, amint valaki ötször a tükörbe mondja a nevét...


A horror film bemutatója 2020-ban elmaradt. Tavaly június 11-én lett volna a mozipremier, ám a pandémia miatt ennek semmi értelme sem lett volna.


Az első Kampókéz film 1982-ben készült. Tony Todd és Vanessa Williams abban a filmben is szerepeltek csakúgy, mint ebben a 2021-es feldolgozásban.


Az 1984-es Kampókéz film spirituális folytatása az új történet

Az 1984-es Kampókéz film spirituális folytatása az új történet

Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 1 =

Scroll to top