Kaliforniai álom romantikus film (2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista története… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Kaliforniai álom romantikus film

Kaliforniai álom amerikai romantikus film 2016 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, amerikai film, készült 2016-ban.

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: La La Land

Forgatókönyv:
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons, John Legend
Rendezte: Damien Chazelle

Magyarországi bemutató: 2016. december 29.

Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Kaliforniai álom rövid tartalma – filmajánló

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Damile Chazelle, a Oscar®-díjas Whisplash rendezője csodálatos színes kavalkádot álmodott a kaliforniai pálmafák közé, amely káprázatos díszleteivel, egyedi dalbetéteivel, a lenyűgöző képi világával Hollywood fénykorát idézi meg. Az álmaikért küzdő művészek megható története egyszerre romantikus és realista, a filmben felcsendülő, táncbetétekkel kísért dalok hallatán és a csodálatos díszleteket látva nem véletlen, hogy a kritikusok által „üdítő mestermunká”-nak nevezett alkotást a Velencei és a Torontói Filmfesztivál közönsége is ünnepelte, és máris a legnagyobb Oscar®-esélyesek között tartják számon..

Díjak

Emma Stone-t a Kaliforniai álom-ban nyújtott alakításáért a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták. A Kaliforniai álom a 41. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Közönségdíjas alkotása.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Kaliforniai álom amerikai romantikus film 1
Kaliforniai álom amerikai romantikus film 2
Kaliforniai álom amerikai romantikus film 3

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top