Kaliforniai álom romantikus film (2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista története… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Kaliforniai álom romantikus film

Kaliforniai álom amerikai romantikus film 2016 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, amerikai film, készült 2016-ban.

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: La La Land

Forgatókönyv:
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons, John Legend
Rendezte: Damien Chazelle

Magyarországi bemutató: 2016. december 29.

Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Kaliforniai álom rövid tartalma – filmajánló

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Damile Chazelle, a Oscar®-díjas Whisplash rendezője csodálatos színes kavalkádot álmodott a kaliforniai pálmafák közé, amely káprázatos díszleteivel, egyedi dalbetéteivel, a lenyűgöző képi világával Hollywood fénykorát idézi meg. Az álmaikért küzdő művészek megható története egyszerre romantikus és realista, a filmben felcsendülő, táncbetétekkel kísért dalok hallatán és a csodálatos díszleteket látva nem véletlen, hogy a kritikusok által „üdítő mestermunká”-nak nevezett alkotást a Velencei és a Torontói Filmfesztivál közönsége is ünnepelte, és máris a legnagyobb Oscar®-esélyesek között tartják számon..

Díjak

Emma Stone-t a Kaliforniai álom-ban nyújtott alakításáért a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták. A Kaliforniai álom a 41. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Közönségdíjas alkotása.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Kaliforniai álom amerikai romantikus film 1
Kaliforniai álom amerikai romantikus film 2
Kaliforniai álom amerikai romantikus film 3

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top