JutalomJáték (The Carer, amerikai vígjáték, 2016)

A mindig zsémbes és goromba színészlegenda az ápolónőnek szerződtetett fiatal magyar színésznő hatására megenyhül, ám a lánya elzavarja az idős ember egyetlen barátját. Sir Michael Gifford teljesen belebetegszik a fiatal színésznő hiányába.

Brian Cox, a legendás angol színész – akit olyan filmekben láthatott eddig a közönség, mint A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója – ebben a vígjátékban is emlékezetes alakítást nyújt. Dorottyát a fiatal a magyar-osztrák származású színésznő, Coco König alakítja, akinek a JutalomJáték az első filmszerepe.

JutalomJáték (12)

Színes, amerikai amerikai vígjáték, 2016

Eredeti cím: The Carer

Forgatókönyv: Gilbert Adair, Edelényi János, Tom Kinninmont
Szereplők: Brian Cox, Coco König, Anna Chancellor, Emilia Fox, Karl Johnson, Lukáts Andor, Selina Cadell
Rendezte: Edelényi János

Magyarországi bemutató: 2016. október 27.

Magyarországon forgalmazza: A Company Hungary

Filmajánló

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, betegen pedig még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottyát milyen szándékok vezérelték a házba, és gondolkodás nélkül felmond a lánynak. Sir Michael ettől teljesen összeomlik, kórházba kerül, és immár önmagának kénytelen feltenni a kérdést: „Lenni vagy lenni?”

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + hat =


Scroll to top