Jurassic World: Bukott birodalom (2018) amerikai film

Jurassic World 2
Visszatérés az Isla Nublar szigetre

A Jurassic World 2. részében Owen Grady (Chris Pratt) és Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) visszatérnek Isla Nublar szigetére, hogy egy kitörni készülő vulkán pusztításától megmentsék a dinoszauruszokat. A szigeten nincsenek emberek, kizárólag az őshüllők tartják ellenőrzésük alatt a területet. A mentőakció menet közben váratlan események sorozatát indítja el…

Az új dinós filmben a dinoszauruszok ugyanolyan fontos szereplői a történetnek, mint Claire és Owen. Erre a legjobb példa Blue, a velociraptor, akihez Owen már akkor mélyen kötődött, amikor még a fenekén volt a tojáshéj. Miután megküzdött testvérével, Echóval – aki sebet ejtett Blue száján –, sikerült kiverekednie a falkavezéri rangot. Amikor Owen a kiképzés során úgy tett, mintha megsérült volna, Blue az empátia jeleit mutatta. Blue igazi rejtély a dinók között, mert egyszerre gonosz és kedves; a Jurassic World utáni világban fajának utolsó képviselője is.

Rajta kívül számtalan új fajjal találkozhatunk, köztük a baryonyxtól a carnotauruszon át egészen a vicces stygimolochig az alkotók egész egy sor izgalmas őshüllővel rukkolnak ki a Bukott birodalomban. Ha ez még nem lenne elég, egy genetikailag dizájnolt szörnyet is kitaláltak, az indoraptort.

Nézd meg a film adatait, történetét, jelenetképeit és a filmelőzeteseket!

Jurassic World: Bukott birodalom mozifilm adatlap, plakát

Jurassic World 2 (2018) amerikai kalandfilm, sci-fi

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 128 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: kalandfilm, sci-fi
Nemzetközi filmadatbázis: Jurassic World: Fallen Kingdom
Forgatókönyv: Colin Trevorrow, Derek Connolly, Michael Crichton
Szereplők: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Ted Levine, Toby Jones, James Cromwell, BD Wong, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda

Rendezte: J.A. Bayona
Hazai mozipremier: 2018. június 7.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Jurassic World 2 tartalma

Három éve annak, hogy a Jurassic World elnevezésű tematikus parkot és luxus üdülőhelyet elpusztították a kiszabaduló dinoszauruszok. Isla Nublar szigetén azóta nincsenek emberek, a dinók pedig önálló életre rendezkedtek be a dzsungelben.

Amikor a sziget szunnyadó vulkánja az ébredés jeleit mutatja, Owen (Chris Pratt) és Claire (Bryce Dallas Howard) kampányt indítanak, hogy megmentsék a megmaradt dinókat a kipusztulástól. Owen meg akarja találni falkavezér raptorát, Blue-t, aki valahol a vadonban tanyázik, Claire pedig, aki időközben megtanulta tisztelni az őshüllőket, küldetésének tartja, hogy segítsen rajtuk. Már magasba lövell a láva, amikor megérkeznek a szigetre, és egy olyan összeesküvésre bukkannak, amely őskori viszonyok közé juttathatja vissza az egész bolygót.

Steven Spielberg producerként felügyelte az ötödik Jurassic filmet, a rendezői székbe ő maga ültette a spanyol Juan Antonio Bayonát.

Jelenetfotók – képek

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű előzetes

“Áááá! Olyan igazi!” – A kamerák mögött

A pörgőgömb

“Kösd be magad! Szállj be!” – magyar nyelvű filmklip

Owen megmenekül – magyar nyelvű filmklip

Érdekességek – Hírek

Chris Pratt(Owen Grady) legutóbb két szuperhősös kasszasikerben, a Bosszúállók: Végtelen háborúban (Avengers: Infinity War) és A galaxis őrzői 2-ben (The Guardians of the Galaxy 2) szerepelt.

Ezt megelőzően az Utazók (Passengers) című romantikus sci-fi egyik főszereplője volt. 2015-ben alakította először Owen Gradyt a Jurassic Worldben, amely 1,67 milliárd dolláros összbevételével minden idők negyedik legjövedelmezőbb filmje lett.


Bryce Dallas Howard (Claire Dearing) legutóbb az Arany (Gold) című kalandfilmben volt látható, illetve a Netflix (Fekete tükör) Black Mirror című sorozatának egyik epizódjában szerepelt. A színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát, ami nem csoda, hiszen a világhírű rendező, Ron Howard lánya.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top