Jurassic World: Bukott birodalom (2018) amerikai film

Jurassic World 2
Visszatérés az Isla Nublar szigetre

A Jurassic World 2. részében Owen Grady (Chris Pratt) és Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) visszatérnek Isla Nublar szigetére, hogy egy kitörni készülő vulkán pusztításától megmentsék a dinoszauruszokat. A szigeten nincsenek emberek, kizárólag az őshüllők tartják ellenőrzésük alatt a területet. A mentőakció menet közben váratlan események sorozatát indítja el…

Az új dinós filmben a dinoszauruszok ugyanolyan fontos szereplői a történetnek, mint Claire és Owen. Erre a legjobb példa Blue, a velociraptor, akihez Owen már akkor mélyen kötődött, amikor még a fenekén volt a tojáshéj. Miután megküzdött testvérével, Echóval – aki sebet ejtett Blue száján –, sikerült kiverekednie a falkavezéri rangot. Amikor Owen a kiképzés során úgy tett, mintha megsérült volna, Blue az empátia jeleit mutatta. Blue igazi rejtély a dinók között, mert egyszerre gonosz és kedves; a Jurassic World utáni világban fajának utolsó képviselője is.

Rajta kívül számtalan új fajjal találkozhatunk, köztük a baryonyxtól a carnotauruszon át egészen a vicces stygimolochig az alkotók egész egy sor izgalmas őshüllővel rukkolnak ki a Bukott birodalomban. Ha ez még nem lenne elég, egy genetikailag dizájnolt szörnyet is kitaláltak, az indoraptort.

Nézd meg a film adatait, történetét, jelenetképeit és a filmelőzeteseket!

Jurassic World: Bukott birodalom mozifilm adatlap, plakát

Jurassic World 2 (2018) amerikai kalandfilm, sci-fi

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 128 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: kalandfilm, sci-fi
Nemzetközi filmadatbázis: Jurassic World: Fallen Kingdom
Forgatókönyv: Colin Trevorrow, Derek Connolly, Michael Crichton
Szereplők: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Ted Levine, Toby Jones, James Cromwell, BD Wong, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda

Rendezte: J.A. Bayona
Hazai mozipremier: 2018. június 7.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Jurassic World 2 tartalma

Három éve annak, hogy a Jurassic World elnevezésű tematikus parkot és luxus üdülőhelyet elpusztították a kiszabaduló dinoszauruszok. Isla Nublar szigetén azóta nincsenek emberek, a dinók pedig önálló életre rendezkedtek be a dzsungelben.

Amikor a sziget szunnyadó vulkánja az ébredés jeleit mutatja, Owen (Chris Pratt) és Claire (Bryce Dallas Howard) kampányt indítanak, hogy megmentsék a megmaradt dinókat a kipusztulástól. Owen meg akarja találni falkavezér raptorát, Blue-t, aki valahol a vadonban tanyázik, Claire pedig, aki időközben megtanulta tisztelni az őshüllőket, küldetésének tartja, hogy segítsen rajtuk. Már magasba lövell a láva, amikor megérkeznek a szigetre, és egy olyan összeesküvésre bukkannak, amely őskori viszonyok közé juttathatja vissza az egész bolygót.

Steven Spielberg producerként felügyelte az ötödik Jurassic filmet, a rendezői székbe ő maga ültette a spanyol Juan Antonio Bayonát.

Jelenetfotók – képek

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű előzetes

“Áááá! Olyan igazi!” – A kamerák mögött

A pörgőgömb

“Kösd be magad! Szállj be!” – magyar nyelvű filmklip

Owen megmenekül – magyar nyelvű filmklip

Érdekességek – Hírek

Chris Pratt(Owen Grady) legutóbb két szuperhősös kasszasikerben, a Bosszúállók: Végtelen háborúban (Avengers: Infinity War) és A galaxis őrzői 2-ben (The Guardians of the Galaxy 2) szerepelt.

Ezt megelőzően az Utazók (Passengers) című romantikus sci-fi egyik főszereplője volt. 2015-ben alakította először Owen Gradyt a Jurassic Worldben, amely 1,67 milliárd dolláros összbevételével minden idők negyedik legjövedelmezőbb filmje lett.


Bryce Dallas Howard (Claire Dearing) legutóbb az Arany (Gold) című kalandfilmben volt látható, illetve a Netflix (Fekete tükör) Black Mirror című sorozatának egyik epizódjában szerepelt. A színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát, ami nem csoda, hiszen a világhírű rendező, Ron Howard lánya.


Scroll to top