Jurassic Park 3D (1993) amerikai film

A Jurassic Park egy igazi filmes mérföldkő, lélegzetelállító és félelmetes képekkel, amiket korábban nem láthattunk a mozivásznon. Steven Spielberg az 1993-ban bemutatott eredeti filmet újította fel, a legújabb 3D technológiával. Méltó megemlékezés az eredeti film bemutatásának 20. évfordulója alkalmából.

Jurassic Park 4
Bejárat az őslényparkba

JURASSIC PARK 3D [+12]

Színes, szinkronizált amerikai akciófilm

Michael Crichton novellája alapján
operatőr: Dean Cundey
zeneszerző: John Williams
producerek: Kathleen Kennedy és Gerald R. Molen
rendezte: Steven Spielberg

Szereplők:

Dr. Alan Grant: Sam Neill
Dr. Ellie Sattler: Laura Dern
Dr. Ian Malcolm: Jeff Goldblum
Ray Arnold: Samuel L. Jackson
John Hammond: Richard Attenborough

Bemutatja a UIP-Duna Film
Országos bemutató: 2013. május 2.

Dióhéjban a Jurassic Park története

Őslényeket teremt klónozással Nublar szigetén – nem messze Costa Ricától – az InGen vállalat. Az őslényekkel teli lezárt területet Jurassic Park néven emlegetik, ez a felirat díszeleg a hatalmas bejárati kapu felett. A park megnyitásának előkészületeit megzavarja, amikor kisebb baleset történik egy Velociraptor szállítása közben, az egyik alkalmazott meg is sérül. Ez végül oda vezet, hogy a nagyközönség előtti megnyitást egy szakértői vizsgálat előzi meg.

John Hammond, az InGen vezetője a vizsgálatra Alan Grant paleontológust, Ellie Sattler paleobotanikust és Ian Malcolm káoszelmélet-matematikust, kéri meg, akikhez a támogatók képviselője, Donald Gennaro is csatlakozik. A kis csapat nem is sejti, hogy hamarosan vérszomjas Velociraptorok, Tyrannosaurusok és Dilophosaurusok elől kell menekülniük. Lesz akinek sikerül és sajnos lesz akinek a halálát jelenti a Jurassic Park.

A 20. évfordulóra

A Jurasic Park II-t (alcíme: Az elveszett világ) 1977-ben, a Jurassic Park III-at 2001-ben mutatták be. Utóbbit már nem Spielberg, hanem Joe Johnston rendezte. A Universal Pictures az első rész 3D-s változatát az elképzelések szerint 2013. április 13-án mutatja be az Egyesült Államokban, hogy méltóképpen ünnepeljék az eredeti film bemutatásának 20. évfordulóját. A mozi szerelmeseinek új nemzedéke és a régi rajongók olyan módon tapasztalhatják meg a rendező által megálmodott világot, ami a film eredeti bemutatójának idején elképzelhetetlen volt.

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tizenkettő =


Scroll to top