Jurassic Park 3D (1993) amerikai film

A Jurassic Park egy igazi filmes mérföldkő, lélegzetelállító és félelmetes képekkel, amiket korábban nem láthattunk a mozivásznon. Steven Spielberg az 1993-ban bemutatott eredeti filmet újította fel, a legújabb 3D technológiával. Méltó megemlékezés az eredeti film bemutatásának 20. évfordulója alkalmából.

Jurassic Park 4
Bejárat az őslényparkba

JURASSIC PARK 3D [+12]

Színes, szinkronizált amerikai akciófilm

Michael Crichton novellája alapján
operatőr: Dean Cundey
zeneszerző: John Williams
producerek: Kathleen Kennedy és Gerald R. Molen
rendezte: Steven Spielberg

Szereplők:

Dr. Alan Grant: Sam Neill
Dr. Ellie Sattler: Laura Dern
Dr. Ian Malcolm: Jeff Goldblum
Ray Arnold: Samuel L. Jackson
John Hammond: Richard Attenborough

Bemutatja a UIP-Duna Film
Országos bemutató: 2013. május 2.

Dióhéjban a Jurassic Park története

Őslényeket teremt klónozással Nublar szigetén – nem messze Costa Ricától – az InGen vállalat. Az őslényekkel teli lezárt területet Jurassic Park néven emlegetik, ez a felirat díszeleg a hatalmas bejárati kapu felett. A park megnyitásának előkészületeit megzavarja, amikor kisebb baleset történik egy Velociraptor szállítása közben, az egyik alkalmazott meg is sérül. Ez végül oda vezet, hogy a nagyközönség előtti megnyitást egy szakértői vizsgálat előzi meg.

John Hammond, az InGen vezetője a vizsgálatra Alan Grant paleontológust, Ellie Sattler paleobotanikust és Ian Malcolm káoszelmélet-matematikust, kéri meg, akikhez a támogatók képviselője, Donald Gennaro is csatlakozik. A kis csapat nem is sejti, hogy hamarosan vérszomjas Velociraptorok, Tyrannosaurusok és Dilophosaurusok elől kell menekülniük. Lesz akinek sikerül és sajnos lesz akinek a halálát jelenti a Jurassic Park.

A 20. évfordulóra

A Jurasic Park II-t (alcíme: Az elveszett világ) 1977-ben, a Jurassic Park III-at 2001-ben mutatták be. Utóbbit már nem Spielberg, hanem Joe Johnston rendezte. A Universal Pictures az első rész 3D-s változatát az elképzelések szerint 2013. április 13-án mutatja be az Egyesült Államokban, hogy méltóképpen ünnepeljék az eredeti film bemutatásának 20. évfordulóját. A mozi szerelmeseinek új nemzedéke és a régi rajongók olyan módon tapasztalhatják meg a rendező által megálmodott világot, ami a film eredeti bemutatójának idején elképzelhetetlen volt.

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 18 =


Scroll to top