A hetedik fiú lett a Szellem inasa

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Szellem, a démonvadász Joseph Delaney szülötte, aki a Blackpool környéki mondákból merítkezve állította össze történetét. A Szellem inasa című regénye alapján készült A hetedik fiú című film, melyet december 25-től tekinthetnek meg a hazai mozirajongók.

A hetedik fiú - Szellem a démonvadász
Szellem a démonvadász (Jeff Bridges)

Joseph Delaney Wardstone-krónikák című regénysorozata világsikert aratott, így nem csoda, hogy az első filmadaptáció sem váratott sokat magára.

Blackpoolban tanítottam, és a feleségemmel találtunk a közelben egy kis falut, Stalmine-t, ahol vettünk egy házat – meséli az író. – A beköltözésünk után megtudtam, hogy az út végén álló templomban régen lakott egy mumus, amit stalmine-i kopogtatószellemnek hívtak. Folyton garázdálkodott a templomban, felborogatta a sírköveket, csapkodta az ajtót, riogatta a híveket, ezért hívtak egy papot. A tiszteletes elkántálta a megfelelő igéket, és a mumus távozott.

Ám ez csak az egyik szellem volt, amelynek Delaney a környéken a nyomára bukkant.

Északra tőlünk áll egy Hackensaw Halls nevű ház, amelyhez szellemló tartozik, időnként hallani, ahogy föl-le vágtat a mezőn – folytatja az író. – Aztán ott van a Lancaster-kastély, ahol a Pendle-boszorkányokat felakasztották. Lancashire megyében csak úgy nyüzsögnek a kísértetek meg a manók, én meg szépen összegyűjtöttem ezeket a népmeséket. Belegondoltam, hogy hívhatjuk a papot, de előfordulhat, hogy fél a szellemektől vagy mit sem ér a ráolvasás. Ezért kitaláltam Szellemet, a démonvadászt. Az ördögűzés a hivatása, az a küldetése, hogy megküzdjön a sötétség erőivel.

Tizenhét évbe telt, mire Delaney összegyűjtött ötleteiből megszületett A Szellem inasa című regény, amelyet 2004-ben adtak ki Angliában. Az újabb történetekből állt össze A Wardstone-krónikák című sorozat. Számos nyelvre lefordították és 24 országban adták ki a regényeket.

{adinserter 10}

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top