Joker a Velencei Filmfesztivál fődíjasa

Joker Velencébe látogatott és győzött: Arany Oroszlán!!!
Joaquin Phoenix Joker szerepében. Velencében lenyűgözte a zsűrit!

A Velencei Filmfesztivál adott helyt a Joker című film bemutatkozásának. A premier olyan jól sikerült, hogy rögtön el is nyerte a 76-jára megrendezett filmes seregszemle fődíját!

Ahogy júliusban hírt adtunk róla, Joker is harcba szállt az elismerésért a 76. Filmfesztiválon. Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix főszereplő olyat alkotott, amivel elnyerte a nemzetközi zsűri elismerését és megnyerte a fődíjat!

Jokeré az Arany Oroszlán

Az Arany Oroszlán elnevezésű díjat a Velencei Filmfesztivál legjobbnak tartott filmjének ítélik oda évről évre.

Joker esélyesként vett részt a megmérettetésben. Akik látták a filmet, egyöntetűen az volt a véleményük, hogy a főszereplő Joaqin Phoenix mindent elsöprő alakítása rendkívül hitelesen mutatja be a férfi őrült bűnözővé válását. Azt az embert, aki később Batman halálos ellensége lesz…

Ha esetleg nem vagy annyira jártas a filmek világában, akkor elárulom neked, hogy a Jokert az a Todd Phillips rendező készítette, akinek a Másnaposok-sorozatot is köszönhetjük. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, a Joker nem egy harsány vígjáték, sokkal inkább egy sötét tónusú dráma lesz.

Érdekességkép meg kell említeni, hogy Phoenix megrendítő alakítása nem volt elég ahhoz, hogy megkapja a fesztivál legjobb színésznek járó különdíját. Azt az olasz Luca Marinelli kapta egy Jack London regényéből  készült francia-olasz filmben nyújtott alakításáért. Címe: Martin Eden.

A Velencei Filmfesztivál további fontos díjazottjai

Ezüst Oroszlán - Zsűri különdíja

J’ACCUSE (Vádolom!) - Rendezte: Roman Polanski
A rendező zseni filmjének jelenlétét sokan kifogásolták, ám mégis megkapta az esélyt, hogy díjat nyerjen és élt is vele. A kezdeti felzúdulást az okozta, hogy a 70-es években Polanskit elítélték az USA-ban kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekményért. Igaz, azóta a gyermekként molesztált nő is kérte az ügy lezárását...

Ezüst Oroszlán - Legjobb rendező

Roy Andersson a Om Det Oändliga (ABOUT Endlessness) című svéd-német-norvég filmjéért.

Legjobb színésznőnek járódíj (Coppa Volpi)

Ariane Ascaride a Gloria Mundi francia-olasz filmben nyújtott alakításáért. Rendezte: Robert Guédiguian

A 76. Velencei Filmfesztivál hivatalos oldalát a linkre kattintva találod!

Joker (2019) amerikai film
Jelenetfotó: Joaquin Phoenix (Arthur Fleck, Joker)

Azóta történt. Elkészült a Gotham City főgonoszáról szóló  film ajánlója a szinkronizált előzetessel és a jelenetfotókkal. Itt megnézheted: Joker (2019)

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 5 =

Scroll to top