John McClane

John McClane (Bruce Willis) az a rendőrdetektív, aki minig rosszkor és rossz helyen van,ezért aztán lehetetlen helyzetekbe keveredik, amiből véresen, mocskosan, de azért valahogy mindig sikerül kiverekednie magát. A Die Hard – Drágább, mint az életed [+16] (A Good Day to Die Hard, Magyarországi bemutató: 2013. február 14.) John McClane immár ötödik hasonló kalamajkája, ami azért is fontos a számára, mert immár a fia életéért is harcba kell szállnia, ráadásul idegen terepen: Oroszországban.

Drágább mint az életed 5
Drágább mint az életed – filmplakát

Megmenteni a világot

A New Yorki zsarunak Oroszországban a mindent átható korrupcióval és a politikai megtorlásokkal kell leszámolnia, miközben az egész világot is meg kell mentenie. Amikor John McClane megérkezik Oroszországba, hogy megkeresse a tőle teljesen eltávolodott fiát, Jacket (Jai Courtney) megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia évek óta beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, az orosz Komarovot. Ahogy a dolgok alakulnak, a két McClane kénytelen rendezni családi problémáit is, másképpen nem tudnák kimenekíteni az informátort és nem lennének képesek megakadályozni azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti az egész világot, hiszen a helyszíne a nukleáris átokföldje: Csernobil.

Drágább mint az életed 3
John McCLane

John McClane Magyarországon?

A Die Hard 5 jórészt Magyarországon készült: nyáron Budapesten forgatták a világ egyik legismertebb, legmogorvább és legbátrabb zsarujának, John McClanenek új kalandjait. A magyar változat készítésének érdekessége, hogy azok a magyar színészek is a szinkronstúdióba vonultak, akik eredetileg szerepet kaptak a filmben: Kamarás Iván, Ganxsta „Döglégy” Zolee, Árpa Attila, Fenyő Iván, Takátsy Péter és Kertész Péter a szinkronstúdióban saját magukat szinkronizálták magyarra.

Ki melyik jelenetben látható?

  • Kamarás Ivánnak John McClanenel van közös jelenete, melyet az Üllői úton vettek fel, bár a legizgalmasabb részleteket nem engedték Kamarásnak eljátszani: több snittben egy kaszkadőr helyettesíti;
  • Fenyő Iván a legendás Mi-26-os helikopter pilótájaként száll harcba;
  • Ganxsta és Árpa az orosz maffiózok csapatát erősíti.

A Ganxsta „Döglégy” Zolee maga vezette azt az óriási páncélautót, amely a posztszovjet főgonosz mozgó főhadiszállása és ostromgépezete. Mielőtt a volán mögé engedték volna, egynapos kiképzésre vitték Zolee-t, és ő tökéletesen helytállt. A brit kiképző-kaszkadőr nem volt hajlandó elhinni neki, hogy még sosem vezetett ilyenfajta harci járművet.

Szinkronos filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =


Scroll to top