Joel Edgerton elleste a titkot

Joel Edgerton ausztrál színész, producer és forgatókönyvíró számtalan filmszerep után úgy döntött, hogy a kamera másik oldalára áll és rendezni fog! Az Exodus: Istenek és királyok főszereplőjeként saját rendezését megelőzően még lehetősége volt napjaink egyik legjobb filmrendezőjétől ellesni a legapróbb fortélyokat.

Joel Edgerton - Ramszesz szerepében az Exodus: Istenek és királyok című filmben
Joel Edgerton mint Ramszesz

Az elmúlt években szokássá vált, hogy a legnagyobb filmek, legnagyobb rendezők igyekeznek a legjobban titkolózni: a forgatási helyszíneket sok méter magas, hordozható falakkal veszik körül, a készülő filmről pedig a lehető legkevesebbet árulják el. De a kémek így is bejutnak néha. Például mint főszereplő.

Joel Edgerton játssza az egyik főszerepet, Ramszesz fáraót Ridley Scott új, a bibliai időkbe vezető megaprodukciójában, az Exodus: Istenek és királyok-ban (12E) A nagy Gatsby-ben és a Warrior-ban híressé vált színész nemrégiben tette közzé: következő forgatására mint rendező szeretne érkezni, és már a színészek szerződtetésénél tart.

– Az Exodus készítése idején már tudtam, hogy össze fog jönni a rendezői munkám – nyilatkozta. – Nem nagyon beszéltem róla senkinek, de folyton a fejemben járt. És a film készítése közben végig ebből a szempontból figyeltem Ridleyt. Igyekeztem memorizálni, mit hogyan csinál, mikor határozott, mikor engedékeny, milyen döntéseket hoz. Még azt is megjegyeztem, hogy a stúdióban mikor kivel ebédel. Azt hiszem, kiváló rendezőiskolába jártam…

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top