Joaquin Phoenix vegetáriánus és másokat is erre biztat

Nem eszik húst Joaquin Phoenix

Nem eszik húst Joaquin Phoenix

A Joker főszerepéért többszörösen díjazott Joaquin Phoenix a 2020-as BAFTA-díj gála délutánján Londonban tüntetett a vegánokkal.

A sztárnak nem lehet túl sok szabadideje. A színész mostanában állandóan díjátadókra jár, és többnyire meg is kapja a díjat: a Joker főszerepéért legutóbb a Brit Filmakadémia elismerését, a BAFTA-díjat vette át (és ez közismerten az Oscar-díj egyik legfontosabb előrejelzője).

Sok más mellett ugyanezért a szerepért már a Golden Globe, a Színészkamara (Screen Actors Guild) és számtalan más szakmai és fesztiváldíj átadóján kellett meghajolnia. De nem csak ez foglalja el.

Nem eszik húst a filmsztár

A rangos BAFTA-díj átadójának délutánján még egészen mással foglalkozott: a Tower Bridge-en tüntetett a brit vegánokkal.

Az akkor még csak Oscar- és BAFTA-díjra jelölt színész azt sürgette, hogy a lehető legtöbb ember álljon át a vegetarianizmusra: ő maga három éves kora óta nem eszik húst, és ő győzte meg a legutóbbi Golden Globe-átadó szervezőit, hogy a díjkiosztón csak vegán menüt szolgáljanak fel.

A színész egy 35 m²-es vega molinót lógatott le a hídról, azután sietett a díjátadóra. Ahol meg is kapta a díjat, és köszönőbeszédben a showbiznisz rendszerszintű rasszizmusáról beszélt. Joker nem viccel.

Forrás: IC Press


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 5 =

Scroll to top