Jim Carrey a Sonic, a sündisznó főgonosza


Dr. Robotnyik szerepét alakítja Jim Carrey.

A Sonic, a sündisznó főgonoszának lenni nem túl hálás szerep, de jól tudjuk: negatív figura nélkül nincs pozitív hős!

Egyébként is őrült tudóst alakítani mindig nagy öröm, ha valaki olyan szédületes komikus, mint Jim Carrey.

Vajon ki nyeri Sonic és Dr. Robotnyik (Jim Carrey) csatáját?

A megrázóan közhelyszerű módon nagyjából harminc éve gumiarcúnak titulált színész az Ace Ventura és a Dumb és Dumber után ismét full dili üzemmódban játszik a Sonic, a sündisznó című élőszínészes/animációs vígjátékban, amely mindenki megdöbbenésére sokkal jobban működik, mint azt egyébként egy videójáték-adaptációtól el lehetne várni.

Az eredeti süni a Sega nevű japán videójáték-gyártó hőse volt, és arról volt nevezetes, hogy szupergyorsan közlekedett, begyűjtötte a bónuszokat, és mindig kivédte a gonosz, világuralomra törő Dr. Robotnyik támadásait.

Ez utóbbit alakítja most Carrey a filmben.

A filmbéli süni sorsa elég furcsán alakult. Az animátorok először egy olyan Sonic szerű CGI-lényt alkottak meg, ami nem igazán hasonlít az ikonikus videójáték-főhősére. A negatív komment cunami azonban meghallgatásra talált és a készítők újjá teremtették Sonicot.

Jim Carrey Sonic béli alakításával viszont semmi baj sincsen. Dr. Robotnyik pontosan olyan, mint amilyennek lennie kell. És erről a színésznek is megvan a maga véleménye. Pontosabban nem fukarkodik a dicséretekkel, ha a saját tehetségéről van szó: szerinte az egész csecsemőkorában kezdődött...

A film a kritikusok ítéletei alapján 64 százalékon áll a RottenTomatoes portálon, míg a közönség 94 százalékosra értékeli, és ez igen jó eredmény. Első hétvégi bevétele 70 millió dollár volt Észak-Amerikában, ezzel a negyedik legjobb eredményt produkálta ebben a mozis időtartományban. A kritikusok egybehangzó véleménye, hogy sikerült eltalálni az egyensúlyt: az egykori játék ma már felnőtt rajongói ugyanúgy felhőtlenül élvezni tudják, mint serdületlen gyerekeik, akiket magukkal visznek a multiplexbe.

Forrás: UIP Hírek

(Címlap fotó: Doane Gregory © 2019 Paramount Pictures and Sega of America, Inc. All Rights Reserved.)


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

Scroll to top