James Franco lesz az egyik díjazott

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

James Franco amerikai filmsztár lesz az egyik díjazott a velencei filmfesztiválon: Jaeger-LeCoultre-díjjal tüntetik ki.

James Franco (játssza: James Franco) bulit szervez az Itt a vége című filmben, így várja a világvégét!
James Franco az Itt a vége című filmben (a pisztolyos srác!)

A kortárs filmművészet megújulásában kiemelkedő szerepet játszó alkotóknak járó Jaeger-LeCoultre-díjjal tüntetik ki James Franco amerikai színész-rendezőt az augusztus végén megnyíló 71. velencei filmfesztiválon.

Franco új William Faulkner-adaptációjának, a The Sound and the Fury című filmjének a világpremierje előtt veheti át az elismerést. Az alkotást versenyen kívül fogják vetíteni az augusztus 27. és szeptember 6. között zajló filmmustrán – adta hírül a The Hollywood Reporter című filmes szakportál.

A The Sound and the Fury című produkcióban Franco mellett Scott Haze, Tim Blake Nelson, Joey King, Ahna O’Reilly, Seth Rogen és Jon Hamm játsszák a főszerepeket. A Velencében bemutatkozó alkotás Franco második William Faulkner-adaptációja. Az As I Lay Dying című film a 2013-as cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjában debütált.

A Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker elnevezésű díjat korábban olyan filmesek kapták meg, mint Takesi Kitano, Abbasz Kiarosztami, Agnes Varda, Sylvester Stallone, Al Pacino, Spike Lee és legutóbb Ettore Scola. Az elismeréssel a filmfesztivál a kortárs filmművészet megújításában kiemelkedő szerepet jásztó alkotókat tünteti ki.

Forrás: MTI

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top