James Cameron, a nátha és a Terminátor

- filmrakat | 2014. november 21. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Hogy mi bennük a közös? James Cameron rendező a náthának és rossz hangulatának köszönheti egyik legsikeresebb filmjét, a Terminátort!

Ha a fiatal James Cameron nem megy Rómába náthásan, talán sosem születik meg a Terminátor. A rendező még harminc sem volt, amikor az olasz fővárosba utazott, ahol nyelvismeret nélkül, betegen nagyon kellemetlenül érezte magát. Annyira idegennek látta a várost, hogy az jutott eszébe, így érezheti magát egy olyan személy, aki hirtelen a jövőből csöppent oda. Az időutazó figurája beindította Cameron fantáziáját, és lassan ebből az ötletből formálódott a Terminátor sztorija. Mindez a Cbsnews összeállításából derül ki, amelyet az első Terminátor-film harmincéves jubileumára készítettek. A cikkből az is megtudható, hogy Cameron, aki addig még csak egy filmet rendezett – a Piranha 2-t -, takarékossági okokból a kocsijában lakott, amikor a Terminátor forgatókönyvét írta.

Arra pedig biztosan kevesen emlékeznek már, hogy a film nem lett azonnal bombasiker: bár szép hasznot hozott a moziban (6,5 millió dollárba került és 78 milliót kaszált), csak lassan vált kultuszfilmmé, miután sugározták a tévék, és az akciófilmek rajongói rongyosra nézték videón.

Terminator - vajon ki van a képen?

Az ötödik Terminátor-film, a Terminator: Genisys egy újabb trilógia kiindulópontja lehet, amennyiben sikeres lesz. James Cameron ezzel kapcsolatban megjegyezte: érdemes a sorozat mélyebb üzenetére gondolni, miszerint a jövő kiszámíthatatlan.

Terminator: Genisys – hazai bemutató: 2015. július

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Sztálin halála (2017) brit vígjáték

Sztálin halála (2017) brit vígjáték
Egészen az 50-es évek Szovjetuniójába repít vissza bennünket az orosz mozikból kitiltott, Sztálin halála című...
Tovább

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább