Jackie életrajzi film (2017)

Jackie - Natalie Portman A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Jackie életrajzi film

Jackie amerikai-chilei-francia életrajzi film 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, amerikai-chilei-francia film, készült 2017-ban, hossza 100 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Jackie

Forgatókönyv: Noah Oppenheim
Szereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, John Hurt, John Carroll Lynch, Greta Gerwig, Richard E. Grant
Rendezte: Pablo Larraín

Magyarországi bemutató: 2017. február 9.

Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Jackie rövid tartalma – filmajánló

A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.

A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.

Pablo Larraín (No) legújabb alkotása intim, egyben szívszorító portré, amely megreformálja az életrajzi film műfaját. A Jackie a címszereplő szemén keresztül mutatja be a tragédiát követő néhány nap eseményeit – Natalie Portman (Fekete hattyú) megformálásában, aki lenyűgöző alakításával a kritikusok egyöntetű véleménye szerint elnyerheti második Oscar-díját is.

OSCAR-jelölések 2017-ben:

  • A legjobb női főszereplő (Natalie Portman)
  • A legjobb jelmez
  • A legjobb filmzene[/note]

Jackie amerikai-chilei-francia életrajzi film jelenetfotó 2

Fotók: Mozinet (William Gray)

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top