Itt az új sikolykirálynő!

- filmrakat | 2017. október 19. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Boldog halálnapot! című horror-vígjáték hősnője az új sikolykirálynő, hiszen hatszor öli meg ugyan az a gyilkos, így hatféleképpen hal meg, hatféle halálfélelemmel. A cseppet sem könnyű szerepet Jessica Rothe alakítja, aki a film elején idegesítő, hisztis kis dög, majd összeszedi magát és megpróbál szembeszállni titokzatos gyilkosával. A legutóbbi szerepével gyorsan Hollywood élvonalába zárkózó filmsztár beszélt az általa alakított karakterről és a film szendvics szerkezetéről…

A Boldog halálnapot! története egy nap alatt játszódik, de az a nap többször megismétlődik. A fiatal Tree (Jessica Rothe) a születés napján épp kikel az aktuális egyéjszakás kalandja mellől az ágyból, amikor egy álarcos megöli…
Boldog halálnapot -  a Sikolykirálynő

A gyilkosság előtti rémület hiteles alakítása nem kis teher a színészeknek, pláne akkor, ha azt ugyan abban a filmben hatféleképpen kell eljátszaniuk. Miért vállalta be mégis Jessica Rothe a szerepet?

Jessica Rothe Tree-ről és a szendvics szerkezetű filmről

Akkor jött el az igazság pillanata, amikor azt olvastam, hogy “Tree hatféleképpen hal meg, miközben a gyilkosa után nyomoz és kőkemény vagány válik belőle, miközben végig vidám popzene dübörög”. Végigkövethetjük, ahogy Tree kilép az áldozat szerepéből és megtanulja alakítani a saját életét, mindezt vicces módon – azért persze vannak ijesztő jelenetek is –, és az egész film nem veszi magát túl komolyan. Tree a legújabb sikolykirálynő, aki nyavalygó áldozatból könyörtelen bosszúállóvá válik, ez pedig ritka ebben a műfajban.

A látszólag ellentmondásos kategória keveredésről is megvan a színésznő véleménye. A horror és a vígjáték ebben a filmben jól megférnek egymással.

A film azért is különleges, mert szendvics szerkezetű, azaz két kaszabolás között mindig van pár jól elhelyezett poén, amelyek között nagyon szellemes szurkapiszkák és durva koleszos humorbombák is előfordulnak – folytatja a színésznő. – Azok a legszórakoztatóbb filmek, amelyekben kontrasztos érzelmek ellenpontozzák egymást, fokozván egymás hatását.

Jessica Rothe színésznő gyorsan Hollywood élvonalában találta magát, legutóbb a Oscar®-díjas Kaliforniai álomban (La La Land) láthattuk. Nagy sikert aratott a Mary + Jane című tévésorozatban. Korábban sorozatokban volt látható kisebb szerepekben (Bűnös Chicago, A pletykafészek – Gossip Girl).

Forrás: UIP-Duna Film

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább

Szuperhősös film készül Chris Pratt főszereplésével

Komikusból akcióhős: Chris Pratt | Filmrakat.hu
Chris Pratt főszereplésével idén nyáron mutatják be a hazai mozik a legújabb Jurassic World filmet,...
Tovább