Itt az új sikolykirálynő!

A Boldog halálnapot! című horror-vígjáték hősnője az új sikolykirálynő, hiszen hatszor öli meg ugyan az a gyilkos, így hatféleképpen hal meg, hatféle halálfélelemmel. A cseppet sem könnyű szerepet Jessica Rothe alakítja, aki a film elején idegesítő, hisztis kis dög, majd összeszedi magát és megpróbál szembeszállni titokzatos gyilkosával. A legutóbbi szerepével gyorsan Hollywood élvonalába zárkózó filmsztár beszélt az általa alakított karakterről és a film szendvics szerkezetéről…

A Boldog halálnapot! története egy nap alatt játszódik, de az a nap többször megismétlődik. A fiatal Tree (Jessica Rothe) a születés napján épp kikel az aktuális egyéjszakás kalandja mellől az ágyból, amikor egy álarcos megöli…
Boldog halálnapot -  a Sikolykirálynő

A gyilkosság előtti rémület hiteles alakítása nem kis teher a színészeknek, pláne akkor, ha azt ugyan abban a filmben hatféleképpen kell eljátszaniuk. Miért vállalta be mégis Jessica Rothe a szerepet?

Jessica Rothe Tree-ről és a szendvics szerkezetű filmről

Akkor jött el az igazság pillanata, amikor azt olvastam, hogy “Tree hatféleképpen hal meg, miközben a gyilkosa után nyomoz és kőkemény vagány válik belőle, miközben végig vidám popzene dübörög”. Végigkövethetjük, ahogy Tree kilép az áldozat szerepéből és megtanulja alakítani a saját életét, mindezt vicces módon – azért persze vannak ijesztő jelenetek is –, és az egész film nem veszi magát túl komolyan. Tree a legújabb sikolykirálynő, aki nyavalygó áldozatból könyörtelen bosszúállóvá válik, ez pedig ritka ebben a műfajban.

A látszólag ellentmondásos kategória keveredésről is megvan a színésznő véleménye. A horror és a vígjáték ebben a filmben jól megférnek egymással.

A film azért is különleges, mert szendvics szerkezetű, azaz két kaszabolás között mindig van pár jól elhelyezett poén, amelyek között nagyon szellemes szurkapiszkák és durva koleszos humorbombák is előfordulnak – folytatja a színésznő. – Azok a legszórakoztatóbb filmek, amelyekben kontrasztos érzelmek ellenpontozzák egymást, fokozván egymás hatását.

Jessica Rothe színésznő gyorsan Hollywood élvonalában találta magát, legutóbb a Oscar®-díjas Kaliforniai álomban (La La Land) láthattuk. Nagy sikert aratott a Mary + Jane című tévésorozatban. Korábban sorozatokban volt látható kisebb szerepekben (Bűnös Chicago, A pletykafészek – Gossip Girl).

Forrás: UIP-Duna Film

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top