Iszonyatos a feszültség, elkerülhetetlen a tragédia

A Csábítás (The Beguiled) című filmről mondta Kirsten Dunst, hogy végig iszonyatos a feszültség és sejteni lehet, hogy elkerülhetetlen a tragédia. Colin Farrell a forgatókönyvről mondta el a véleményét. Mindketten főszerepet alakítanak a gótikus horrorfilmben.

A történet 1864-ben játszódik, három éve tart már az amerikai polgárháború. Egy sebesült északi katona menedéket talál egy virginiai bentlakásos leányiskolában. A lábadozó jövevény megpróbálja belopni magát a világtól elzárt magányos nők szívébe, ám terve kudarcba fullad: a nevelők és a növendékek előbb egymás ellen fordulnak, majd ráeszmélnek, ki az igazi ellenség.

Sofia Coppola Thomas Cullinan azonos című regényéből írta a Csábítás forgatókönyvét. A regényt 1971-ben a legendás rendező, Don Siegel már filmre vitte Clint Eastwoddal a főszerepben, hazánkban A tizedes háreme címmel került videóforgalmazásba.

A rendezőként is közreműködő Sofia Coppola arra a kérdésre kereste a választ, hogyan viselkedtek a polgárháborús időkben a világtól elszigetelt déli nők. Kimondottan női szemszögből szerette volna elmesélni ezt a történetet, és ebben kedvenc színésznői, Kirsten Dunst és Elle Fanning voltak segítségére, akikhez a két világsztár, Colin Farrell és Nicole Kidman is csatlakozott.

Colin Farrell elképesztőnek találta a forgatókönyvet.

Háború idején elvész az ártatlanság, ez talán a legfőbb üzenet – mondja a színész. – A film arra is rámutat, hogy minden emberből előhozható a benne szunnyadó állat még akkor is, ha nem a frontvonalban harcol. A bennünk rejlő rémületes fenevad megidézése időtlen téma.

Csábítás- Kirsten Dunst és Colin Farrell

Kirsten Dunst szerint

A műfaj: déli gótika, ahol csöndesen gyöngyözik a matéria a fedő alatt, amíg el nem éri a forráspontot, és akkor minden robban – mondja Kirsten Dunst. – Nem klasszikus horrorfilmről beszélünk, de a borzalom ott lopakodik minden jelenetben. Iszonyatos a feszültség és sejteni lehet, hogy elkerülhetetlen a tragédia. Az már csak hab a tortán, hogy mindez nők zárt közösségében zajlik. Amikor Sofia pár éve először említette nekem a filmötletet, az volt a benyomásom, hogy a női téma miatt érdekli a történet.

A Csábítás című film jelen állás szerint 2017. szeptember 17-től lesz látható a hazai mozikban.

Forrás: UIP Duna-film

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top