Isten Kegyelméből (2019) francia film

Az Isten Kegyelméből kényes témát feszeget: egy pedofil pap a mai napig gyerekekkel foglalkozik! A felettesei pedig tudván hajlamairól, szemet hunynak felette. Nem úgy azok a korábbi áldozatai, akik felnőve mindent elkövetnek, hogy a velük megtörtént borzalmak más gyermekekkel ne történhessenek meg.

Isten Kegyelméből (2019) francia film
Az lyoni egyház vezetője mindent elkövetett, hogy elkerülje a botrányt

A film írója és rendezője, François Ozon titokban dolgozott a filmen, s rendkívül komoly anyaggyűjtés előzte meg az Isten kegyelméből elkészültét. A dráma a kultrendező Ozon egyik legtávolságtartóbb alkotása. Az Isten kegyelméből világpremierje az ’A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s a film a zsűri nagydíját nyerte el.

François Ozon 2020-ban készített filmje (nálunk 2021-es filmpremier) szintén kényes témát feszeget. Két fiú kapcsolatát meséli el, ami jóval túlmutat a barátságon. Itt megnézheted a filmajánlót: '85 nyara (2020) francia film.

Filmajánló, film adatlap, jelenetfotók, filmelőzetes.

Isten Kegyelméből mozifilm adatlap, plakát

Isten Kegyelméből (2019) francia film plakátja

Színes, francia film, készült 2019-ben, hossza 137 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Grâce à Dieu
Forgatókönyv: François Ozon
Szereplők: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Éric Caravaca, François Marthouret, Bernard Verley, Josiane Balasko, Martine Erhel, Hélène Vincent
Gyártó: Mandarin Production
Rendezte: François Ozon
Hazai mozipremier: 2019. szeptember 26.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média

Tartalom

A sikeres bankár, Alexandre Lyonban él feleségével és öt gyerekével. Egy napon véletlenül rájön, hogy a pap, aki gyerekkorában szexuálisan zaklatta, még mindig gyerekekkel foglalkozik. A vallásos férfi, aki gyerekeit is a Biblia szerint neveli, s a közösség egyik pedáns tagja, úgy dönt, hogy a lelki nyugalma érdekében feljelenti a papot. Hamarosan találkozik két másik férfival, akik hozzá hasonlóan jártak. Az áldozatok összefognak, hogy hangjukat meghallja a nyilvánosság.

A film egy, a közelmúltban Franciaországban kirobbant botrányt dolgoz fel: egy lyoni papot közel hetven gyerek szexuális zaklatásával, felettesét, Lyon érsekét, pedig az ügy eltussolásával vádolták meg. Közülük három, immár felnőtt férfi történetét ismerjük meg. Alexandre, François és Emmanuel egészen másképp hordozzák életre szóló traumájukat, amelynek felszínre kerülése a környezetükben élőket is próbára teszi.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Isten Kegyelméből feliratos előzetes (trailer)


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + öt =

Scroll to top