Ismert történet filmváltozata 2018-ban a Disneytől

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Látványos, időutazós filmet mutat be a Disney

Az időutazós történeteknek se szeri se száma, a téma számtalan feldolgozást ért már meg, de hogy 2017-ben is hozzá nyúl egy stúdió az időutazáshoz, az azt jelenti, hogy még mindig van benne potenciál. A bemutatóra csak 2018-ban kerül majd sor, de az alábbiakból kiderül, hogy érdemes lesz-e várni az ismert történetből készült filmre.

Az Időcsavar című könyvet a Disney vitte filmre. Madeleine L’Engle ötrészes fantasy sorozatának első kötetét dolgozta fel a stúdió. Könnyen lehet, hogy a mozipénztárak pozitív hírei után jön majd a második, harmadik és a többi kötet filmes feldolgozása is. De milyen történetet ültetett filmre a Disney? Lássuk!

Az időutazós történet főhőse Meg a kamaszlány, akinek az édesapja az ötödik dimenzióban való kirándulással kísérletezett, és vagy két évvel ezelőtt eltűnt. Gyerekein, Megen és a kis Charles Wallace-en, valamint barátjukon, Calvinen a sor, hogy megkeressék. A gyerekek élményekkel teli, galaxisokon keresztül vezető csodálatos mentőexpedíciójuk során nem várt ellenséggel találják szembe magukat…

Fontos elmondani, hogy 1997-ben készült egy Retroactive című film, mely idehaza Az időcsavar címmel került a mozikba. Az itt bemutatott filmelőzetes – és így a Disney által megfilmesített történet sem – semmilyen módon nem kapcsolódik a 20 évvel ezelőtt megjelent filmhez.

Hogy a történet happy enddel ér-e véget, azt a Magyarországon is megjelent könyvet már elolvasók úgyis tudják, a többieknek azonban nem lenne sportszerű, ha elárulnánk. Ami biztos, hogy a főszerepeket világsztárokra osztotta a Disney. Gondolom mindenkinek ismerősen cseng Reese Witherspoon (Csábítunk és védünk), Oprah Winfrey, Zach Galifianakis (Lángelmék), vagy Chris Pine (Wonder Woman) neve.

Oprah Winfrey elsősorban televíziós személyiség és producer, csak azután filmszínész. A hírnevét nem a filmeknek, hanem a saját nevével fémjelzett The Oprah Winfrey Show-nak köszönheti.

A filmet Ava DuVernay rendezte, a hazai bemutató 2018 tavaszán várható.

Jöjjön tehát az Időcsavar hivatalos előzetese:

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top