Imád búvárkodni Jason Statham

Imád búvárkodni Jason Statham: Meg a cápa lesz a legádázabb ellenfele!
Meg a cápa lesz a legádázabb ellenfele!

Jason Statham szereti a vizet, búvárkodni pedig nagyon szeret. A víz szeretete 11 éves korában kezdődött, – egy szüleivel eltöltött kaliforniai nyaralás hatására – fogott bele a műugrásba, és vagy tíz éven át szinte minden nemzetközi versenyen ugrott a brit színekben. Legújabb filmjében szüksége is volt úszó tudására, hiszen egy mélytengeri búvármentőt alakít, akinek egy óriási cápával kell megküzdenie a vízben.

Lesz gondja bőven…

Kedvére búvárkodhat az akciósztár

Jason Statham három szédületes akciófilm után készítette el a cápás filmjét. 2015-ben Deckard volt a Halálos iramban 7-ben, 2016-ban Arthur Bishopként láthattuk A mestergyilkos: Feltámadás című thrillerben, majd 2017-ben következett a Halálos iramban 8, ahol újra Deckard bőrébe bújt. Idén jön a The Meg, ahol a félelmetes cápával harcba szálló Jonas Taylor búvármentőt alakítja.

A búvárkodás miatt is örült, hogy szerepelhet a Meg – Az őscápa (The Meg, hazai bemutató: augusztus 9.) című filmben, amely egy óriáscápa és néhány könnyűbúvár összecsapásáról szól: tudta, hogy élvezni fogja az új-zélandi forgatás során készülő sok víz alatt felvett akciójelenetet.

– Jó ideje ez az első filmem, amelyben nem pisztollyal a kezemben kell rohangásznom – mondta erről a színész. – Már önmagában ezt is élveztem. De búvárkodni egyébként is imádok. Ha van egy kis szabadidőm nyílt víz közelében, nem hagyom ki. A pipás, lábra húzott uszonyos változatot szeretem, órákat eltöltök így víz alatt: csodás és békés élmény. A Meg készítésében az volt a ráadás ajándék, hogy egy hosszabb forgatási szünetben el tudtam menni a Fidzsi szigetekre, ahol bikacápákat etettem a kezemből: azt hiszem, eddigi búváréletemnek ez volt a csúcspontja.

Azt ugye sokan tudták, hogy a sármos színész keresett férfimodell volt, azt talán kevesebben, hogy profi búvárként bekerült a British National Diving Team-be, mellyel világbajnoki címet is szerzett. Most verekednie nem kellett, pedig ahhoz is nagyon ért! Talán majd A kém 2. részében, melynek a hírek szerint javában tartanak az előkészületei.

Forrás: IC Press

Scroll to top