Quantcast

Az író és az írónő szerelme: Így vagy tökéletes magyar film

Így vagy tökéletes


Történt már valaha veled olyan, hogy valakit ki nem állhattál, majd egyre jobban elkezdted kedvelni? Nos az Így vagy tökéletes elviselhetetlen és sikertelen írója mélyen megveti a sikeres írónőt. Mígnem a sors összehozza őket.

„Engedd el a vágyaidat, ne akarj semmit, így vagy tökéletes.”

Így vagy tökéletes (2020)

Magyar Film. Romantikus vígjáték. Korhatár: 16 év

Miről szól az így vagy tökéletes? Az írók nem mind elviselhetetlenek, de András (Fekete Ernő) kétségtelenül az. Egy sikeres reklámügynökség kiégett kreatívigazgatójaként még azután is komoly író szeretne lenni, hogy az első regénye csúnyán megbukott. Lenéz mindent, ami nem szépirodalom, így mélyen megveti az új spirituális bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak népszerű szerzőjét, Katát (Béres Márta).

Aztán egy közös fotójuk felpörög a közösségi médiában, elterjed róluk, hogy járnak, és Andrásnak – kis segítséggel – támad egy nagy ötlete: ez a kapcsolat esetleg sikerre segítheti az új művét.

Kár, hogy az életben semmi sem megy olyan egyszerűen, mint a regényekben. Főleg, ha pár megbízhatatlan pasi (Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs), nagyszájú kolléga (Dér Zsolt), életunt műkritikus (Hegedűs D. Géza) meg egy dögös reklámszépség (Trokán Nóra) is belekeveredik az ügybe.


További érdekességeket tudhatsz meg a filmről. Nézd meg a következő előzeteseket, de utána görgess lejjebb! Megéri.

Így vagy tökéletes filmelőzetes


Videók

Így vagy tökéletes - 'András' featurette


Stáb featurette


Így vagy tökéletes szereplők

Nézd meg melyik karaktert alakítja kedvenc színészed!

  • Fekete Ernő - Somos András
  • Béres Márta - Tordai Kata
  • Dér Zsolt - Dávid
  • Trokán Nóra - Csilla
  • Hais Dorottya - Somos Dóri
  • Lengyel Tamás - Veres Szabolcs
  • Nagy Katica - Drogos lány
  • Patkós Márton - Drogos fiú

Érdekességek

A nézők érdeklődését egyből felkeltő filmcím kulcsfontosságú tényező a romantikus vígjátékoknál.

A készítők ezúttal is hosszasan mérlegelték az ideális elnevezést, de amíg rátaláltak az Így vagy tökéletesre, addig a Verne Gyula a Holdon munkacímet kapta tőlük a film, ami a kész alkotás egyik ikonikus, és nagyon vicces jelenetében elhangzó párbeszédre utal. Ez a dialógus egyébként benne van a mozikba kerülő, végső változatban is.


Hirdetés

Sokáig keresgélték a film főszereplőjét, míg kiderült: Béres Márta lesz az Így vagy tökéletes sikeres bestseller szerzője

Béres Márta - Így vagy tökéletes

A két össze nem illő főszereplő kiválasztásakor az volt a legfőbb vezérelv az alkotók számára, hogy olyan színészeket találjanak, akiket még nem látott együtt a közönség, a személyük nem forrott össze a romantikus vígjátékokéval.

A zsémbes férfi főhősre viszonylag hamar ráakadtak, és ennek köszönhetően, már a budapesti Katona József Színház művésze, Fekete Ernő mellé keresték a „tökéltes nőt”. Magyarország mellett, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is kutattak a megfelelő színésznő után.


Szinte az utolsó pillanatban akadtak rá a vajdasági Béres Mártára, aki monodrámája, a One-Girl Show-ban nyújtott alakításával keltette fel a rendező, Varsics Péter érdeklődését.


Emlékszel rá, hogy Lengyel Tamás a BÚÉK című magyar filmben is szerepelt? Kiket tudsz még a mobilos és kínos filmvígjátékból felsorolni?


Az Így vagy tökéletes felvételei 2019. nyarán zajlottak. A stáb a teljes filmet gyors tempóban, a legkülönbözőbb napszakokban, 34 nap alatt rögzítette, aminek köszönhetően néha még hajnali háromkor, illetve már a hajnali derengésben is a kamerák előtt álltak a szereplők a legváltozatosabb külső és belső helyszíneken, így többek között könyvesboltban, kórházban, lakótelepen, a Margit-szigeten, és a volt Nemzeti Színház épületében is.


Az Így vagy tökéletes közel 9 hónapot várt a hazai mozibemutatóra. Eredetileg 2020. decemberében láthatták volna a nézők, de a pandémia és a mozik bezárása miatt halasztani kellett a premiert. A kész film azóta dobozban várta a 2021. augusztus 19-ei országos indulást, pont úgy, pont abban a formában, hosszban, ahogy azt az alkotók az eredeti bemutató időpontra elkészítették.

Kritikák

Az első vetítések után a film forgalmazója, az InterCom összegyűjtötte a friss kritikákat és az alábbi videóban jelentette meg. Nézd meg:

ÍGY VAGY TÖKÉLETES – Kritikusok véleménye (16)

Így vagy tökéletes plakát

Hirdetés

Hazai mozipremier: 2021. augusztus 19.

Magyarországon forgalmazza: InterCom

Gyártó: Szupermodern Stúdió

Gyártás éve: 2020


Könnyed és kedves romantikus vígjáték a Megdönteni Hajnal Tímeát, A tanár és az Apatigris írójától, nagyszerű színészekkel, sok emlékezetes poénnal és egy nagy, bonyolult szerelemmel.


Az Így vagy tökéletes elkészítésért a 2021-es Magyar Mozgókép Fesztiválon a legjobb elsőfilmes rendező díjával kitüntetett Varsics Péter Csurgó Csabának a forgatókönyvét vitte vászonra, kiváló szereplőgárdával.

Na mi az, ami egy kiscicánál is cukibb?” – Filmklip (16)

Így vagy tökéletes kritikák

A film 105 percének szinte minden pillanata a helyén van, a zenéje kifejezetten kellemes, a poénok nagyon jól ülnek, a mellékszerepekben csodálatosat alakít többek között Trokán Nóra, Thuróczy Szabolcs és Hegedűs D. Géza is, Fekete Ernő megviselt íróként egészen parádés, a sztori pörgős, fordulatos és szórakoztató, és éppen azt nyújtja, amire most szükségünk van: egy könnyű, nyár végi, romantikus, vicces szórakozást.” – Fiala Borcsa, WMN


Akkor tudom biztosan azt mondani egy filmről, hogy jó volt, ha a megnézése után órákkal vagy akár napokkal is felrémlik belőle egy-egy alak vagy poén, és erre elmosolyodok, vagy ha a mozi ötletesen, szellemesen, izgalmasan kezdődik el, mondhatni, azonnal beránt, és aztán az elején felajzott érdeklődésemet végig fenntartja. Az Így vagy tökéletes pedig pont ilyen film” – Wágner Gábor, We Love Budapest

.

A legfontosabb kritikus, a néző véleménye


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − hat =

Scroll to top