Időről időre

Szerelem és időutazás a témája az Időről időre (About Time) című angol romantikus vígjátéknak.

A forgatókönyvíró-rendező Richard Curtis olyan témát választott, amit előtte már sokan, sokféleképpen feldolgoztak. Az igazi kihívás éppen ez a dologban: olyat nyújtani a történetben, amire más filmek nem voltak képesek. A cikkben az Időről időre rövid összefoglalása, a jelenetképek és a trailer mellett felidézzük a hasonló filmeket is!

Időről időre képes vándorolni az időutazó: Tim Lake (Domhnall Gleeson)
Időről időre képes vándorolni az időutazó: Tim Lake (Domhnall Gleeson)

IDŐRŐL IDŐRE [+12]

Színes, angol vígjáték

forgatókönyv: Richard Curtis
operatőr: John Guleserian
producerek: Tim Bevan, Eric Fellner
rendezte: Richard Curtis

Szereplők:

Tim: Domhnall Gleeson, Mary: Rachael McAdams, Tim apja: Bill Nighy

Országos bemutató várhatóan: 2013. október 10.
Bemutatja a UIP-Duna Film
Időről időre. A család férfi tagjai mindig is képesek voltak az időutazásra
Időről időre. A család férfi tagjai mindig is képesek voltak az időutazásra

Ide kapcsolható filmek

Az időről időre kapcsán három másik film jutott hirtelen eszembe. Az első és talán legnépszerűbb a Robert Zemeckis rendezte Vissza a jövőbe trilógia, melyben Marty McFly (Michael J. Fox) tesz egy hihetetlen időutazást tudós barátja segítségével. A második az Idétlen időkig című film, melyben Phil (Bill Murray) az önző, cinikus és szűk látókörű időjós egy amerikai kisvárosban minden reggel ugyan arra a napra ébred, azaz nem hogy megáll az idő, de minden másnap újra indul az előző nap. A harmadik film egy Adam Sandler komédia, Az 50 első randi, melyben Henry (Sandler) egy olyan lányt akar meghódítani, akinek a rövid távú memóriája sérült egy baleset következtében. Valamennyi film rámutat arra, hogy az időutazásnak is vannak határai, és akár veszélyes is lehet.

Tim kihasználva különös képességét  megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel
Tim kihasználva különös képességét megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel

Időről időre – röviden

Egy gyászos szilveszteri buli után a 21 éves  Tim Lake apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk.

Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán megint először találkoznak, majd megint először. Végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét.

Tim időről időre mindent megtesz azért, hogy a lány szerelmét elnyerje.
Tim időről időre mindent megtesz azért, hogy a lány szerelmét elnyerje.

Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is.

Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van.

Trailer

http://youtu.be/sv6Od9giioY

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − három =


Scroll to top