Idegenek emberi testben

Az Alkonyat saga után Stephenie Meyer legújabb regény adaptációjában A burok című sci-fiben(The Host, bemutató: 2013. március 28.)  azt mutatja meg, hogy milyen lenne, ha az idegenek az emberi testben kettős személyiséggé alakítanák az embereket. Egy testben két különböző lélek?

A burok - idegenek a Földön
A burok – idegenek emberi testben

A Földet az elképzelt közeli jövőben békés idegenek, a Lelkek foglalják el, és átveszik az irányítást az emberek elméje fölött, miközben testüket érintetlenül hagyják. A bonyodalmakat az okozza, ha valaki nem akarja a testét átengedni a Lelkeknek.

Idegenek

A tehetséges fiatal sztárokat felvonultató látványos sci-fiben talán a legnehezebb feladata az Oscar-jelölt Saoirse Ronannak volt, aki szinte végig kettős szerepben látható a mozivásznon. Egy testben lakozik Melanie, a fiatal lány, és Vanda, aki az idegenek közül már számos univerzumot megjárt ezer éves Lélek.

Saoirse Ronan - idegenek emberi testekben
Saoirse Ronan – az idegenek közül Vandát kapja a teste

A tehetséges színésznő egy internetes interjúban elmondta, hogy a két karakter közül nagy kihívást jelentett Vandát eljátszania, aki kissé kimért, negatív érzelmektől mentes, de a történet alatt egyre emberibbé, és érzékenyebbé válik. Elmesélte azt is, hogy Melanie szövegét előre felvették, amit végig egy fülesben hallgatott, és arra reagált, mint Vanda.

Elég sokat beszélek magamban a film alatt, és ehhez a stáb is elég jól hozzászokott. Néha már nem is tűnt fel a többieknek, hogy a forgatási szünetben is csak mondom-mondom a magamét.

Egyszerre egy idegennel és egy emberrel

Jeremy Irons fia, a jóképű Max Irons játssza Melanie szerelmét Jaredet, aki számára az egyik legmeghatóbb jelenet az volt, egyszerre találkozik az idegen Vandával és Melanieval, amit a törékeny Saoirse kelt életre.

Ez egy igazi szexi, érzelmes sci-fi, amiben az emberségesség, és a szeretet ereje áll a középpontban. Persze vannak benne szuper akciójelenetek – nem hiába gyúrtam folyamatosan a forgatások alatt is – de a hangsúly mégis az emberi kapcsolatokon áll.

Max Irons és Saoirse Ronan - Idegenek emberi testben
Max Irons és Saoirse Ronan

A regény írója, Stephenie Meyer is bevallotta, hogy ez volt az első olyan alkalom, amikor elsírta magát egy forgatás alatt, mert annyira szépnek találta Saoirse játékát, és már izgatottan várja, hogy a mozivásznon is lássa, hogyan is kel életre az általa megálmodott fantasztikus világ Andrew Niccol (Gattaca, Lopott idő) rendezése alatt. A hazai mozinézők az amerikai premier előtt egy nappal láthatják A burok futurisztikus, izgalmas, és lebilincselő történetét.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 4 =


Scroll to top