Idegenek emberi testben

- filmrakat | 2013. március 2. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Alkonyat saga után Stephenie Meyer legújabb regény adaptációjában A burok című sci-fiben(The Host, bemutató: 2013. március 28.)  azt mutatja meg, hogy milyen lenne, ha az idegenek az emberi testben kettős személyiséggé alakítanák az embereket. Egy testben két különböző lélek?

A burok - idegenek a Földön

A burok – idegenek emberi testben

A Földet az elképzelt közeli jövőben békés idegenek, a Lelkek foglalják el, és átveszik az irányítást az emberek elméje fölött, miközben testüket érintetlenül hagyják. A bonyodalmakat az okozza, ha valaki nem akarja a testét átengedni a Lelkeknek.

Idegenek

A tehetséges fiatal sztárokat felvonultató látványos sci-fiben talán a legnehezebb feladata az Oscar-jelölt Saoirse Ronannak volt, aki szinte végig kettős szerepben látható a mozivásznon. Egy testben lakozik Melanie, a fiatal lány, és Vanda, aki az idegenek közül már számos univerzumot megjárt ezer éves Lélek.

Saoirse Ronan - idegenek emberi testekben

Saoirse Ronan – az idegenek közül Vandát kapja a teste

A tehetséges színésznő egy internetes interjúban elmondta, hogy a két karakter közül nagy kihívást jelentett Vandát eljátszania, aki kissé kimért, negatív érzelmektől mentes, de a történet alatt egyre emberibbé, és érzékenyebbé válik. Elmesélte azt is, hogy Melanie szövegét előre felvették, amit végig egy fülesben hallgatott, és arra reagált, mint Vanda.

Elég sokat beszélek magamban a film alatt, és ehhez a stáb is elég jól hozzászokott. Néha már nem is tűnt fel a többieknek, hogy a forgatási szünetben is csak mondom-mondom a magamét.

Egyszerre egy idegennel és egy emberrel

Jeremy Irons fia, a jóképű Max Irons játssza Melanie szerelmét Jaredet, aki számára az egyik legmeghatóbb jelenet az volt, egyszerre találkozik az idegen Vandával és Melanieval, amit a törékeny Saoirse kelt életre.

Ez egy igazi szexi, érzelmes sci-fi, amiben az emberségesség, és a szeretet ereje áll a középpontban. Persze vannak benne szuper akciójelenetek – nem hiába gyúrtam folyamatosan a forgatások alatt is – de a hangsúly mégis az emberi kapcsolatokon áll.

Max Irons és Saoirse Ronan - Idegenek emberi testben

Max Irons és Saoirse Ronan

A regény írója, Stephenie Meyer is bevallotta, hogy ez volt az első olyan alkalom, amikor elsírta magát egy forgatás alatt, mert annyira szépnek találta Saoirse játékát, és már izgatottan várja, hogy a mozivásznon is lássa, hogyan is kel életre az általa megálmodott fantasztikus világ Andrew Niccol (Gattaca, Lopott idő) rendezése alatt. A hazai mozinézők az amerikai premier előtt egy nappal láthatják A burok futurisztikus, izgalmas, és lebilincselő történetét.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 4 =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább