Quantcast

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma

Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy jómódú autóversenyző lány romantikus történetét mutatja be. Utóbbi szerepet a francia Adèle Exarchopoulos alakítja, akit az Adéle élete filmmel robbant be a filmsztárok közé.

Nézd meg a romantikus gengszterfilm adatlapját, előzetesét!

A hűséges adatlap, plakát

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma plakátja

Színes, francia, belga film készült 2018-ban, hossza 130 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: romantikus, dráma, gengszterfilm
Nemzetközi filmadatbázis: Le Fidèle
Forgatókönyv: Thomas Bidegain, Noé Debré, Michaël R. Roskam
Szereplők: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Kerem Can

Rendezte: Michaël R. Roskam
Hazai mozipremier: 2018. március 22.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Amikor Gino, a hányattatott sorsú gengszter találkozik az autóversenyző Gigivel, első látásra egymásba szeretnek. A szenvedélyes és feltétel nélküli szerelem mindkettőjüket elragadja, azonban Gino eltitkolja a lány előtt valódi életét. Autókereskedőnek adja ki magát, gyermekkori barátaival azonban egy gengszterbanda tagjai, akik rablásokból élnek. Amikor a jómódú brüsszeli családi környezetben élő Gigi szembesül a valósággal, mindent megtesz, hogy a végsőkig megvédje szerelmüket.

A hűséges főszerepeit a világhírűvé vált belga Matthias Schoenaerts (A dán lány, Vörös veréb, Piszkos pénz, Rozsda és csont) és a francia Adèle Exarchopoulos játsszák, Exarchopoulos 2013-ban robbant be a filmvilágba az Arany Pálma-díjas Adéle élete – 1-2. fejezet címszereplőjeként.

Jelenetfotók – képek


Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Érdekességek – Hírek

A hűséges az Oscar-jelölt flamand rendező, Michaël R. Roskam (Bikanyak, Piszkos pénz) harmadik játékfilmje. A film meghívást kapott a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra, emellett Belgium Oscar-nevezettje volt az idegen nyelvű film kategóriában.


Scroll to top