Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller
Casey Corbyn szerepében Maggie Grace

A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni. Az évszázad vihara kitűnő álcának tűnik a bűnözőknek: ők megmentenék a több millió dollárnyi bankjegyet saját céljaikra…

A Hurrikán meló intenzív látványvilágot varázsol a mozivászonra. Garancia erre a rendező, Robert Cohen személye, aki olyan franchise-okat indított útjára, mint az xXx, vagy a Halálos iramban filmek. De az is árulkodó, ahogy a magyarul beszélő hivatalos előzetesek (a cikk alján) ízelítőt adnak az akciójelenetekből és a félelmetes vihar pusztításából.

A film adatlapja és rövid tartalma alatti írásunkból kiderül mi az a Dominátor és hogyan lett Bulgáriában „egy kis Amerika”.

Hurrikán meló adatlap, plakát

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 113 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: akció, thriller, katasztrófa film
Nemzetközi filmadatbázis: Hurricane Heist
Forgatókönyv: Carlos Davis, Jeff Dixon
Szereplők: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten , Ralph Ineson, Melissa Bolona, Ben Cross, Jamie Andrew Cutler, Christian Contreras, Jimmy Walker

Rendezte: Rob Cohen
Hazai mozipremier: 2018. április 12.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

Az amerikai kincstárügynök, Casey Corbyn azt a feladatot kapja, hogy mielőtt lecsap a Tammy nevű hurrikán, semmisítsen meg egy csomó lejárt bankjegyet, nehogy a vihar okozta rombolás során rossz kezekbe kerüljön. A páncélterem kódját csak ő tudja egyes egyedül, így hatalmas a felelőssége.

Hurrikán meló: A rablóbanda főnöke (Ralph Ineson)
A rablóbanda főnöke (Ralph Ineson)

Eközben dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek a megsemmisítésre szánt 600 millió dollárral. Casey és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.

Hurrikán meló: rengeteg pénzről van szó
Rengeteg pénzről van szó

A rablók viszont Casey-t akarják elfogni, hiszen nála van a pénz megszerzéséhez szükséges kód. Mindeközben Tamy megkezdi őrületes pusztítását…

Jelenetfotók – képek

Hurrikán meló: Éles eszű, veszélyes bűnöző
Éles eszű, veszélyes bűnöző
Hurrikán meló: a páncélteremben
A páncélteremben

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű hivatalos előzetes 1

Magyar nyelvű hivatalos előzetes 2

https://youtu.be/YbXuCq8LUPE

Érdekességek – Hírek

A filmben óriási szerep jut a technikának, azon belül a Dominátornak. A Dominátor a legvadabb hurrikán belsejébe is bátran beszáguldó, 1000 lóerős, 10 tonnás vihar-üldöző teherautó, amely a legújabb műholdas technológiával és a legmagasabb szintű túlélési eszközökkel van felszerelve.

Nem egy átlagos autó: inkább hasonlít egy lopásra használt tankra, amit monster truck alapra helyezve, mindenféle meteorológiai felszereléssel töltötték fel.


A történet Amerikában játszódik, ám a forgatás jelentős része Bulgáriában zajlott. De hogy varázsoltak az alkotók Bulgáriába egy hurrikán tépázta amerikai tájat? Választhattak: vagy hatalmas költséggel megépítenek egy megfelelő helyszínt, vagy valami trükkhöz folyamodnak. Természetesen utóbbi megoldást választották: lefotózták az amerikai t6ájat, majd a forgatási helyszíneken hatalmas led falakra háttérként kivetítették.


A főszereplő Maggie Grace az Elrabolva sorozatban játszotta Liam Neeson lányát, legutóbb az Elrabolva 3-ban forgatott együtt a korosodó akciósztárral.


Casey viharvadászok segítségét kéri a rablók ellen. De kik azok a viharvadászok? Róluk szól A vihar magja című film.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top