Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller
Casey Corbyn szerepében Maggie Grace

A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni. Az évszázad vihara kitűnő álcának tűnik a bűnözőknek: ők megmentenék a több millió dollárnyi bankjegyet saját céljaikra…

A Hurrikán meló intenzív látványvilágot varázsol a mozivászonra. Garancia erre a rendező, Robert Cohen személye, aki olyan franchise-okat indított útjára, mint az xXx, vagy a Halálos iramban filmek. De az is árulkodó, ahogy a magyarul beszélő hivatalos előzetesek (a cikk alján) ízelítőt adnak az akciójelenetekből és a félelmetes vihar pusztításából.

A film adatlapja és rövid tartalma alatti írásunkból kiderül mi az a Dominátor és hogyan lett Bulgáriában „egy kis Amerika”.

Hurrikán meló adatlap, plakát

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 113 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: akció, thriller, katasztrófa film
Nemzetközi filmadatbázis: Hurricane Heist
Forgatókönyv: Carlos Davis, Jeff Dixon
Szereplők: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten , Ralph Ineson, Melissa Bolona, Ben Cross, Jamie Andrew Cutler, Christian Contreras, Jimmy Walker

Rendezte: Rob Cohen
Hazai mozipremier: 2018. április 12.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

Az amerikai kincstárügynök, Casey Corbyn azt a feladatot kapja, hogy mielőtt lecsap a Tammy nevű hurrikán, semmisítsen meg egy csomó lejárt bankjegyet, nehogy a vihar okozta rombolás során rossz kezekbe kerüljön. A páncélterem kódját csak ő tudja egyes egyedül, így hatalmas a felelőssége.

Hurrikán meló: A rablóbanda főnöke (Ralph Ineson)
A rablóbanda főnöke (Ralph Ineson)

Eközben dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek a megsemmisítésre szánt 600 millió dollárral. Casey és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.

Hurrikán meló: rengeteg pénzről van szó
Rengeteg pénzről van szó

A rablók viszont Casey-t akarják elfogni, hiszen nála van a pénz megszerzéséhez szükséges kód. Mindeközben Tamy megkezdi őrületes pusztítását…

Jelenetfotók – képek

Hurrikán meló: Éles eszű, veszélyes bűnöző
Éles eszű, veszélyes bűnöző
Hurrikán meló: a páncélteremben
A páncélteremben

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű hivatalos előzetes 1

Magyar nyelvű hivatalos előzetes 2

https://youtu.be/YbXuCq8LUPE

Érdekességek – Hírek

A filmben óriási szerep jut a technikának, azon belül a Dominátornak. A Dominátor a legvadabb hurrikán belsejébe is bátran beszáguldó, 1000 lóerős, 10 tonnás vihar-üldöző teherautó, amely a legújabb műholdas technológiával és a legmagasabb szintű túlélési eszközökkel van felszerelve.

Nem egy átlagos autó: inkább hasonlít egy lopásra használt tankra, amit monster truck alapra helyezve, mindenféle meteorológiai felszereléssel töltötték fel.


A történet Amerikában játszódik, ám a forgatás jelentős része Bulgáriában zajlott. De hogy varázsoltak az alkotók Bulgáriába egy hurrikán tépázta amerikai tájat? Választhattak: vagy hatalmas költséggel megépítenek egy megfelelő helyszínt, vagy valami trükkhöz folyamodnak. Természetesen utóbbi megoldást választották: lefotózták az amerikai t6ájat, majd a forgatási helyszíneken hatalmas led falakra háttérként kivetítették.


A főszereplő Maggie Grace az Elrabolva sorozatban játszotta Liam Neeson lányát, legutóbb az Elrabolva 3-ban forgatott együtt a korosodó akciósztárral.


Casey viharvadászok segítségét kéri a rablók ellen. De kik azok a viharvadászok? Róluk szól A vihar magja című film.


Scroll to top