Egy merész hozzászólás a #metoo mozgalomhoz

Carey Mulligan alakítását zseniálisnak ítélik!

Ígéretes fiatal nő - Egy merész hozzászólás a #mtoo mozgalomhoz

Az Ígéretes fiatal nő letarolta a Sundance Fesztivált, ahol mindenki egyetértett abban, hogy a film a maga műfajában az egyik legmerészebb hozzászólás a #metoo mozgalomhoz.

Hatalmas sikerrel mutatták be a meglepő történettel előrukkoló filmet a Sundance Fesztiválon, és a kritikusok biztosak abban, hogy a film élénk vitákat fog generálni, adja hírül a Variety.

A címszereplő az Oscar-jelölt Carey Mulligan, aki egy kisiklott életű 30 éves nőt alakít. Cassie eredetileg orvosnak készült, de súlyos trauma érte (kiderül a cselekmény során, hogy miféle), ezért a szüleivel él, és pincérnőként keresi kenyerét. Az a hobbija, hogy esténként bárokban hulla részegnek tetteti magát, és hagyja, hogy úgynevezett kedves, segítőkész fiatalemberek hazavigyék és ágyba fektessék.

Hogy aztán mi történik, azt nem szabad elspoilerezni, de a kritikusok felhívják a figyelmet arra, hogy sokan ki fognak akadni a film üzenetén, és a befejezés is jócskán kiverheti a biztosítékot.

Hirdetés

Mindenki egyetért abban, hogy a film a maga műfajában az egyik legmerészebb hozzászólás a #metoo mozgalomhoz, brutális nyíltsággal elemzi az erőszak kultúráját, a maszkulinitás kultuszát és azt, mit jelent nőnek lenni a modern nyugati világban.

Mulligan alakítását zseniálisnak ítélik, és a rendezésről (Emerald Fennel) is szuperlatívuszokban nyilatkoznak.

Forrás: UIP Hírek | Fotó Credit : Merie Weismiller Wallace / Focus Features

Ígéretes fiatal nő előzetes


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 6 =

Scroll to top