Horrorfilm Lázár bibliai története alapján

- filmrakat | 2015. március 24. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Horrorfilm Lázár bibliai története alapjánAz egyik legismertebb történet a Bibliában Lázár, azaz Lazarus feltámadása. A negyedik napja halott Lázárt maga Jézus támasztotta fel. Azt a jelenséget, amikor egy páciens visszatér az életbe azután, hogy az újraélesztési kísérletek már kudarcot vallottak, a bibliai történet alapján Lazarus jelenségnek nevezik.

A Lazarus hatás című horrorfilm is egy csodás feltámadást mesél el, melyben a tudomány, a sci-fi és a horror elemek keveredéséből egy borzongtató történet kerekedik.

A nagyvilágban számtalan olyan hihetetlen feltámadásról hallottunk, amikor egy páciens visszatér az életbe azután, hogy az újraélesztési kísérletek már kudarcot vallottak. Az esetek sokkolóak és hátborzongatóak.

2010-ben Kolumbiában egy temetői munkás észrevette, hogy egy halottnak nyilvánított 45 éves nő megmozdult közvetlenül a temetés előtt. 2013-ban egy ohiói férfiról azt mondták az orvosok a fiának, hogy meghalt, de amikor a fiú búcsút akart venni a holttesttől, a monitor elkezdett jelezni és a férfi visszatért az életbe. Egy friss esetben pedig Ozarksban, egy állatmenhelyen kétszer is megpróbáltak elaltatni egy kutyát, amely viszont következő reggel felült a kenneljében. A kutyát azóta befogadták és Lazarusnak nevezték el.

Még korábban, az ókori görögöknél is szerepelt ilyen történet: Platón írta le Ér, egy görög katona mítoszát, aki csatában halt meg. Tíz nap múlva sem indult bomlásnak a teste és a tizenkettedik napon visszatért a halálból. Platón szövege leírja Ér beszámolóját is arról, mi történt vele, amikor meghalt.

Ma is felbukkannak a hírekben olyan esetek, amikor egy halottnak nyilvánított ember életre kel. 2007-ben egy venezuelai férfit halottnak nyilvánítottak és éppen akkor tért magához, amikor el akarták kezdeni a boncolását. 2012-ben egy jemeni férfi a saját temetésén nyerte vissza a tudatát, amikor a sírba helyezték. Az utóbbi időben olyan híresztelések és városi legendák is születtek Afrikában, amelyek szerint ebolában meghalt emberek támadtak fel.

Milyen gyakoriak az ilyen jelenségek? Erről nincs megbízható adat, de a hasonló történetek minden nemzedékben, az egész világon felbukkannak.

A Lazarus hatás című horror esetében a csodát egy kicsit megtámogatja az orvostudomány.

Lazarus szérummal kísérleteztek.

Egy kutatócsoport Frank (Mark Duplass) és menyasszonya, Zoe (Olivia Wilde) vezetésével elérte a lehetetlent: feltámasztottak egy halottat. A nem jóváhagyott, ám sikeres kísérlet alanya egy kutya volt, a csapat pedig az elképesztő eredmény után készen áll arra, hogy a világ tudomására hozza az áttörést. Ám amikor a dékán tudomást szerez a titkos kísérletről, azonnal véget vet a projektnek, az anyagokat pedig elkobozza.

Frank, Zoe és a csapat azonban nem hagyja annyiban. Vissza akarják szerezni a kísérlet anyagait és az eredményeiket, de a kétségbeesett próbálkozás rettenetesen rosszul alakul: az egyikük, Zoe, balesetet szenved és meghal. A rémült és fájdalomtól hajtott Frank ráveszi a többieket, hogy próbálják meg, amit még soha: tegyenek kísérletet egy ember feltámasztására. A sikeres kísérlettel a tudósok visszahoztak egy embert a halálból – és utat nyitottak a gonosznak…

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 − 4 =

Címlapról

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább

Szuperhősös film készül Chris Pratt főszereplésével

Komikusból akcióhős: Chris Pratt | Filmrakat.hu
Chris Pratt főszereplésével idén nyáron mutatják be a hazai mozik a legújabb Jurassic World filmet,...
Tovább