A horror műfaj elemiről elmélkedett Az apáca rendezője

Az apáca című film rendezője előző horror filmjében (The Hallow) elsősorban a látványra alapozva borzasztotta el a műfaj kedvelőit, most azonban több horror elemet is bevetett és nem szégyellt visszanyúlni a múltba. A forgatási helyszín megválasztásával is erősítette a mondanivalót, erről ő maga beszélt egy interjúban, melyet az IC Press alapján adunk közre.

Mielőtt a rendező szavaira rátérnénk, fontos megemlíteni, hogy apácás film 2018. szeptember 6-tól lesz látható a hazai mozikban!

Sztárrendező az új démonos film producere

Amikor napjaink legismertebb horror filmese, James Wan rendez, nagyon pontosan, milliméterről milliméterre meghatározza, mit akar látni a képen. Mint producer viszont egész más a módszere: azt mondja, számára az a legizgalmasabb, amit a felkért rendező hoz magával. E szellemben készül Az apáca, a Démonok között-univerzum új darabja.

Az apáca - klasszikus olasz horror film nyomán
Az apáca, a Démonok között-univerzum új darabja

Így használja Corin Hardy a horror elemeit

– Az apáca egyik nagy erénye a helyszín – mondja erre szerényen Corin Hardy rendező. – Romániában forgattunk, először a bukaresti stúdióban, azután Erdélyben, a segesvári kastélyban, erdélyi falvakban, erdőkben: a táj, az emberek mind teljesen autentikusak lesznek! És mivel régi történetet keltünk életre, rengeteg régi horrorkedvencem hatása is meglátszik majd a filmen. A klasszikus gótikus Hammer-mozik, Dario Argento, Friedkin Ördögűző-je, Raimi Gonosz halott-ja is ott van az ihletőim között, de még az Indiana Jones és a Végzet Temploma is… Ódon, elhagyott kastély, apácazárda, kavargó köd, halványan pislogó petróleumlámpa, ólomüveg ablakok: azt hiszem, ezek a műfaj olyan elemei, amelyek segítségével nagyon erős hatásokat lehet elérni.

Az apáca a Démonok-közt franchise újabb darabja

Az apáca 1952-ben játszódik, amikor Rómából vallási küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba, hogy kivizsgálja azokat a borzalmas dolgokat, melyek ott történtek…

Hirdetés

Forrás: IC Press

Scroll to top