Hópihe (2013) spanyol animációs film

A világ mindmáig egyetlen fehér gorillájának szívhez szóló, kalandokkal, izgalmakkal teli animációs és élőszereplős filmje a Hópihe. A film ötlete egy valóságos állat történetén alapul. Az albínó gorilla a Barcelonai Állatkert sztárja volt, – a sajtó hol Hópihe, hol Hópehelyként emlegette – 2013-ban bőrrákban hunyt el. Jelenetképek a filmből, szinkronos előzetes a cikk végén!

Hópihe (Snowflake). A világ egyetlen fehér gorillája
Hópihe (Snowflake). A világ egyetlen fehér gorillája

HÓPIHE (+6)

2013 – spanyol animációs családi film

Eredeti cím: Snowflake
Rendezte: Andrés G. Schaer
Forgatókönyv: Amélia Mora, Alberrt Val, Jordan Winsen
Szereplők, eredeti hangok: David Spade, Jennette McCurdy, Elsa Pataky, Nathan Kress, Keith David, Dallas Lovato

Bemutató dátum: 2013. szeptember 26.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo.

Hópihe története röviden

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet.

A gorillák nem értik, mit esznek Hópihén az emberek
A gorillák nem értik, mit esznek Hópihén az emberek

De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival, a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduccal, Ailurral, és egy csupaszív kislánnyal, Paulával a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben.

Hópihe és a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduc Ailur.
Hópihe és a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduc Ailur.

A jóbarátok azonban nem is sejtik, hogy a biztonságot nyújtó állatkerttől távol mekkora veszélynek vannak kitéve, és milyen kalandok árán juthatnak el a cirkuszi boszihoz. És a baj nem jár egyedül. Az útjukat a gonosz szívű Luc de Sac is keresztezi, aki meg van győződve arról, hogy Hópihe szíve egy olyan amulett, ami véget vethet balszerencséjének. És Luc bármire képes, hogy megszerezze, amit akar… De a három kalandor bebizonyítja, hogy szeretettel, bátorsággal, és sok leleményességgel bármit le lehet győzni.

Hópihe a csupaszív kislánnyal, Paulával
Hópihe a csupaszív kislánnyal, Paulával

Hópehely

A szívhez szóló, kalandokkal, izgalmakkal teli animációs film alkotóit is megfogta Hópihe varázsa, különlegessége. Hópihe (a sajtóban többször Hópehelyként emlegetett gorilla) a világ eddig egyetlen ismert fehér gorillája volt, Barcelona egyik szimbóluma, az állatkert sztárja. A világ legtöbbet fényképezett állataként számos újság címlapján szerepelt, a sajtó is egyből szívébe zárta a különleges külsővel megáldott, szeretni való állatot. Az Egyenlítői Guinea területéről származott, 1966-ban innen szállították pár évesen Barcelonába, későbbi állandó lakhelyére.

Szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 12 =


Scroll to top