Holy Motors (2013) francia film

A francia thriller, a Holy Motors mottója is lehetne a filmben elhangzott mondat: “Semmi mástól nem érezzük annyira élőnek magunkat, mint amikor látunk másokat meghalni”. Leos Carax a film rendezője új alkotásának bemutatója alkalmából Budapestre látogat, a Puskin moziban találkozhatnak vele a rajongók!

Holy Motors 1
Holy Motors: egy éjszaka, egy limuzin, több megálló

Leos Carax legújabb filmjében a főszereplő Oscar (Denis Lavant) sötétedéstől hajnalig beutazza Párizst fehér limuzinján, és ha kiszáll az autóból belebújik egy-egy szerepbe, melyekben hol egy öregasszonyt, hol egy virágot zabáló őrültet és hol egy bérgyilkost játszik. Játszik?

 

Holy Motors [+16]

francia thriller

Rendező: Leos Carax

Szereplők:
Denis Lavant – Monsieur Oscar
Edith Scob – Céline
Eva Mendes – Kay M
Kylie Minogue – Jean

Bemutató és közönségtalálkozó: 2013. március 13.

Holy Motors rövid tartalom

Oscar a film elején beszáll egy hatalmas, fehér limuzinba, amit Céline a karcsú szőke lány vezet, aki a hatalmas limuzin kormánya mögött egyedüli társa lesz az úton. A férfi megtudja hogy kilenc helyre kell aznap mennie, a különböző helyekhez illő színpadi kellékeket pedig megtalálja a limuzinban. Oscar utazása során egymás után válik befolyásos főnökből merénylővé, majd koldussá, szörnnyé, családfővé. Mintha egy következetes bérgyilkos lenne, aki áldozatról áldozatra jár. Gyönyörű bestiák, szellemek üldözője, titokzatos erők által hajtva. De hol lehet az igazi családja, élete, önmaga?

A Holy Motors rendezője Budapesten!

Helyszín: Budapest, Puskin mozi
Időpont: 2013. március 13.

Holy Motors 2
Holy Motors: Leos Carax Budapesten

Leos Carax – aki korunk legnagyobb francia színészeivel dolgozik együtt – Budapestre látogat, hogy a Puskin moziban március 13-án 19 órakor a Holy Motors közönségével találkozhasson. A Pont-Neuf szerelmesei rendezőjének Denis Lavant főszereplésével forgatott új filmjét – melyben Eva Mendes, Kylie Minogue és Michel Piccoli egyaránt játszik – a kritikusok szerte a világon a tavalyi év legjobb filmjei között emlegették s tucatnyi díjat is besöpört.

A Holy Motors című filmjével Leos Carax 2012-ben a Cannes-i filmfesztiválon az Ifjúság díját nyerte el.

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − öt =


Scroll to top