Hölgy aranyban (2015) amerikai film

Hölgy aranyban (2015) amerikai filmA Hölgy aranyban egy amerikai zsidó asszony Helen Mirren) igaz története, aki azért utazik Bécsbe, hogy visszaszerezze örökségét és igazságot szolgáltasson családjának. Útján egy fiatal, de vakmerő ügyvéd (Ryan Reynolds) kíséri. A film stábja, jelenetképek, trailer – filmajánló a Filmrakatban.

Hölgy aranyban (12)
amerikai dráma, 2015

Eredeti cím: Woman in Gold. Gyártó: The Weinstein Company

Rendező: Simon Curtis. Producer: David M. Thompson, Kris Thykier. Executive Producer: Harvey Weinstein, Bob Weinstein, Ed Wethered, Christine Langan, Ed Rubin, Ernst Mican. Írta: Alexi Kaye Campbell
Szereplők: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Max Irons, Moritz Bleibtreu

Magyarországi premier: 2015. május 21. Magyarországon forgalomba hozza a Fórum Hungary Kft.

Fiatalok segítik az idős zsidó hölgyet küldetésében

Hölgy aranyban – filmajánló

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann (Helen Mirren) hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek, amelynek csataterét az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság jelenti. Az út során Marianak a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie. A Hölgy aranyban igaz történet, egy asszony küzdelme, hogy visszaszerezze örökségét és igazságot szolgáltasson családjának.

A második világháború borzalmai elől menekülve el kellett hagyni Bécset

A történelmi drámát jegyző Curtis korábban a BBC-nél olyan nevekkel dolgozott együtt mint Maggie Smith, Ian McKellen, Daniel Radcliffe, Judyi Dench és Imelda Staunton.

 A Hölgy aranyban igaz történet

A filmben az Oscar-díjas Mirren és Ryan Reynolds mellett olyan nevek tűnnek fel, mint a Batman: Kezdődik-ből és a Köszönjük, hogy rágyújtott!-ból ismert Katie Holmes, a Becstelen brigantyk-ban nyújtott alakításával világhírt szerző Daniel Brühl, Németország egyik elsőszámú férfiszínésze, Moritz Bleibtreu, illetve az USA egyik jelenlegi legnépszerűbb sorozatából, az Orphan Black-ből ismert Tatiana Maslany.

Hölgy aranyban – angol nyelvű trailer

https://youtu.be/jDWEocg1ZVs

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − tizenhárom =


Scroll to top