Holdfény (2017) amerikai film

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Holdfény

Holdfény amerikai dráma 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, amerikai film, készült 2017-ban, hossza 111 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Moonlight

Forgatókönyv: Tarell Alvin McCraney Moonlight Black Boys Look Blue című munkájából a forgatókönyvet írta: Barry Jenkins
Szereplők: Mahershala Ali, Naomie Harris, Alex R. Hibbert, Trevante Rhodes, Ashton Sanders, Duan Sanderson, Janelle Moáne
Rendezte: Barry Jenkins

Magyarországi bemutató: 2017. február 16.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Tartalom

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.

[note style=”info” show_icon=”false”]Barry Jenkins második nagyjátékfilmje az idei év egyik legnagyobb szenzációja, az Oscar-díj egyik legnagyobb favoritja. A Holdfényt Oscar-díjra jelölték a legjobb film, rendezés (Barry Jenkins), adaptált forgatókönyv (Barry Jenkins), női mellékszereplő (Naomie Harris), férfi mellékszereplő (Mahershala Ali), operatőr (James Laxton), vágás (Joi McMillon, Nat Sanders) és zene (Nicholas Britell) kategóriákban, és az öt legfontosabb elismerés közül háromban nominált (film, rendezés, forgatókönyv).[/note]

Barry Jenkins második nagyjátékfilmje az elmúlt év legnagyobb kritikai sikerét arató alkotása: eddig több mint 140 díjat nyert, s további, kétszáznál több elismerésre terjesztették fel. A Holdfényt hat Golden Globe-díjra jelölték, s elnyerte a legjobb film Golden Globe-díját a dráma kategóriában. A Brit Független Film díjátadóján a legjobb nemzetközi független film díját nyerte, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjas lett. A film hatalmas szakmai siker a kritikusok körében: a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége négy díjjal jutalmazta a filmet (legjobb film, rendező, mellékszereplő és operatőr), és a bostoni, New York-i, torontói, San Franciscói filmkritikusok szerint is a 2016-os év legjobb alkotása.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Holdfény amerikai dráma 2017 jelenetfotó 1
Holdfény amerikai dráma 2017
Holdfény amerikai dráma 2017 jelenetfotó 2

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top