Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón vígjáték

- filmrakat | 2016. november 14. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Amikor Hape, a híres humorista egy esti fellépése során a kimerültségtől összeesik a színpadon… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón vígjáték

Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón vígjáték

Színes, német film, készült 2016-ban, hossza 92 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Ich bin dann mal weg

Forgatókönyv: Jane Ainscough, Hape Kerkeling, Sandra Nettelbeck, Christoph Silber
Szereplők: Devid Striesow, Martina Gedeck, Karoline Schuch
Rendezte: Julia von Heinz

Magyarországi bemutató: 2016. november 24.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón rövid tartalma – filmajánló

Amikor Hape, a híres humorista egy esti fellépése során a kimerültségtől összeesik a színpadon, orvosa azt tanácsolja neki, hogy vegyen ki pár hónap pihenőt. A férfi hallgat rá: vallásos nagymamája emlékére úgy dönt, végigjárja a Szent Jakab zarándokutat, azaz az El Caminót. A mozgástól kissé elszokott Hapét útja során számtalan új élmény éri, és kezdetben többször az is megfordul a fejében, hogy inkább visszafordul és visszatér a civilizációba. Szerencsére nem csak rossz dolgok történnek vele, s Hape mind inkább azt kezdi érezni, a zarándoklat változást hoz az életébe.

A német humorista, Hape Kerkeling 2006-ban megjelent könyve azonnal közönségsiker lett, és 100 hétig vezette a szépirodalmi sikerlistát Németországban. A könyv, így a film is egyrészt a burn-out jelenségről, a kiégésről szól, és arra keresi a választ, hogy egy középkorú, és sikeres férfi miképp képes a szakmai kiégésével szembenézni. Másrészt az alkotás Európa egyik legismertebb és legnépszerűbb zarándokútjáról, az El Caminóról szól.

Az alkotók a forgatás során végigjárták az autentikus környéket. A film főszereplője Devid Striesow olyan neves európai alkotások főszereplője volt, mint az Oscar-díjas Pénzhamísítók, az Oscar-díjas A bukás – Hitler utolsó napjai, vagy a Napola – A Führer elit csapata. Partnere, a kétszeres Európai Filmdíj-jelölt Martina Gedeck olyan filmekben játszott korábban, mint Az ajtó, az Éjféli gyors Lisszabonba, Az ügynökség, A Baader-Meinhof csoport, vagy A mások élete. A film az egyik legnépszerűbb német közönség-díjátadón, két jelölést kapott: a legjobb színész és színésznő kategóriában is jelölték Jupiter-díjra. A főszereplő Striesow meg is kapta az elismerést.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón filmajánló
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón 2
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón 3
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón 4

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk: