A hipnotizőr

- filmrakat | 2013. március 28. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Lasse Hallström svéd filmrendező legújabb filmje A hipnotizőr (Hypnotisören). Egy bűncselekmény egyetlen túlélője egy tinédzser fiú, aki élet és halál között lebegve még segíthet a tettesek kézre kerítésében. Rejtélyes gyilkosság a skandináv thriller kiindulópontja, melynek felderítéséhez a rendőrség hipnotizőr segítségét kéri.

A Hipnotizőr (Hypnotisören)

A Hipnotizőr (Hypnotisören) plakát

Hipnózis: az a módosult tudatállapot, melyben a hipnotizált személy más utasításainak engedelmeskedik, így lehetőség van a tudatalattijának közvetlen elérésére. Brutális módon gyilkoltak meg egy családot. Még az is lehet, hogy a gyilkosság elkövetői is leleplezhetők a hipnózis segítségével?

A HIPNOTIZŐR [+16]

svéd thriller

Rendező: Lasse Hallström
Szereplők: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin

Hazai mozibemutató: 2013. április 25.
Forgalmazza a Budapest Film.

A hipnotizőr dióhéjban

Egy svéd kisvárosban az egyik családi házban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt család holttestére bukkan. A borzalmas kegyetlenséggel lemészárolt emberek ügyében a nyomozók tehetetlenné válnak, mert az egyetlen túlélő hallgat. A tizenöt éves fiú szintén súlyosan megsérült, de még életben van, ám nem tudnak kiszedni belőle semmilyen információt. Joona Linn nyomozó egy külső szakértő segítségét kéri – aki hipnotizálni tudja a gyermeket – hogy megtudják mi történt akkor éjjel a házban. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún.

A hipnotizőr: brutális gyilkosságok

A hipnotizőr: brutális gyilkosságok

A megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is fény derül. Az ügy egyik pillanatról a másikra bonyolódni kezd, és mindannyian egy furcsa helyzetben találják magukat.

A hipnotizőr: Mikael Persbrandt

A hipnotizőr: Mikael Persbrandt (mint Erik Maria Bark)

Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

A hipnotizőr: hány túlélője van a gyilkosságnak?

A hipnotizőr: hány túlélője van a gyilkosságnak?

A hipnotizőr könyvben

A film az azonos című Lars Kepler regény alapján készült. A megjelenése óta eltelt rövid idő alatt több mint félmillió példány kelt el belőle Svédországban, és a regény már 30 országba eljutott. A szerző tervei szerint  A hipnotizőr az első kötete egy rendkívül izgalmasnak ígérkező krimisorozatnak.

A hipnotizőr: vajon mit hoz elő a hipnózis a fiúból?

A hipnotizőr: vajon mit hoz elő a hipnózis a fiúból?

Filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × öt =