Heti premier: Mission Impossible – A titkos nemzet

Mission Impossible - A titkos nemzet. Plakát
2015. augusztus 6-tól látható a hazai mozikban a Mission Impossible – Titkos nemzet (2015) című amerikai akciófilm.

Tom Cruise visszatér Ethan Hunt szerepében, és minden idők legveszélyesebb küldetését hajtja végre a Mission: Impossible ötödik részében.

Régi és új arcok a Mission: Impossible franchiseban

Visszatérnek a régi kémek: Jeremy Renner William Brandt szerepében; Simon Pegg mint a kütyümágus Benji és Ving Rhames mint Luther Stickell.

Új játékosként csatlakozik Rebecca Ferguson svéd színésznő a titokzatos Ilsa Faust szerepében, Sean Harris mint Solomon Lane továbbá a háromszoros Arany Glóbusz-nyertes Alec Baldwin, aki a CIA igazgatóját, Alan Hunley-t formálja meg.
Tom Cruise a filmről

Valahányszor úgy érzem, hogy ’ez már megvolt’, vagyis megcsináltunk minden meredek akciójelenetet, amit csak lehetséges, a következő film új kihívásokat tartalmaz minden téren – mert nem csak az akciójeleneteket, hanem a cselekménybonyolítást és a karakterek fejlődését illetően is folyamatosan tovább akarunk lépni – magyarázza Cruise. – Számomra egy igazi Mission-film nem csupán akcióból meg feszültségből áll – bár kétségtelenül szeretünk újításokat bevezetni ezen a területen. A lényeg az akció, a bonyodalom és a humor megfelelő kombinációja, ami lélegzetelállító élménnyé olvad össze a közönség számára.

Az akciójelenetek

Az elképesztő – és egyre nagyobb léptékű – akciójelenetek mindig is a Mission: Impossible védjegyét jelentették, már a tévésorozat idejében is, amely jóval látványosabb akciókat kínált, mint amiket a kis méretű doboz előtt ülő nézők megszoktak. De hogyan lehet lenyűgözni a közönséget manapság, amikor minden szuperprodukció egyre magasabbra emeli a tétet?

Sokan úgy gondolták, hogy a film nyitójelenetében látható kaszkadőrmutatvány akkora lehetetlenség, hogy csak számítógépes trükkel lehetett létrehozni. A sorozat szellemiségéhez méltón azonban a jelenet 100 százalékosan valódi, egyedülálló élményt kínálva a közönségnek. A jelenetben Ethan Hunt felszáll egy repülőre – de nem beszáll, hanem megkapaszkodik egy A400-as óriás katonai szállítógép külső burkolatában, miközben a repülő meredeken emelkedik…

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top