Heti premier: Mission Impossible – A titkos nemzet

Mission Impossible - A titkos nemzet. Plakát
2015. augusztus 6-tól látható a hazai mozikban a Mission Impossible – Titkos nemzet (2015) című amerikai akciófilm.

Tom Cruise visszatér Ethan Hunt szerepében, és minden idők legveszélyesebb küldetését hajtja végre a Mission: Impossible ötödik részében.

Régi és új arcok a Mission: Impossible franchiseban

Visszatérnek a régi kémek: Jeremy Renner William Brandt szerepében; Simon Pegg mint a kütyümágus Benji és Ving Rhames mint Luther Stickell.

Új játékosként csatlakozik Rebecca Ferguson svéd színésznő a titokzatos Ilsa Faust szerepében, Sean Harris mint Solomon Lane továbbá a háromszoros Arany Glóbusz-nyertes Alec Baldwin, aki a CIA igazgatóját, Alan Hunley-t formálja meg.
Tom Cruise a filmről

Valahányszor úgy érzem, hogy ’ez már megvolt’, vagyis megcsináltunk minden meredek akciójelenetet, amit csak lehetséges, a következő film új kihívásokat tartalmaz minden téren – mert nem csak az akciójeleneteket, hanem a cselekménybonyolítást és a karakterek fejlődését illetően is folyamatosan tovább akarunk lépni – magyarázza Cruise. – Számomra egy igazi Mission-film nem csupán akcióból meg feszültségből áll – bár kétségtelenül szeretünk újításokat bevezetni ezen a területen. A lényeg az akció, a bonyodalom és a humor megfelelő kombinációja, ami lélegzetelállító élménnyé olvad össze a közönség számára.

Az akciójelenetek

Az elképesztő – és egyre nagyobb léptékű – akciójelenetek mindig is a Mission: Impossible védjegyét jelentették, már a tévésorozat idejében is, amely jóval látványosabb akciókat kínált, mint amiket a kis méretű doboz előtt ülő nézők megszoktak. De hogyan lehet lenyűgözni a közönséget manapság, amikor minden szuperprodukció egyre magasabbra emeli a tétet?

Sokan úgy gondolták, hogy a film nyitójelenetében látható kaszkadőrmutatvány akkora lehetetlenség, hogy csak számítógépes trükkel lehetett létrehozni. A sorozat szellemiségéhez méltón azonban a jelenet 100 százalékosan valódi, egyedülálló élményt kínálva a közönségnek. A jelenetben Ethan Hunt felszáll egy repülőre – de nem beszáll, hanem megkapaszkodik egy A400-as óriás katonai szállítógép külső burkolatában, miközben a repülő meredeken emelkedik…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top