Heti premier: Fekete mise

A Fekete mise című gengszterfilm igazi betekintést enged a dél-bostoni alvilágba, bemutatja James „Whitey” Bulger, a rettegett maffiózó igaz történetét, aki Amerika egyik legkeresettebb bűnözőjévé vált az évek alatt. A film a kritikusok és a közönség köreiben is nagy lelkesedének örvend, főleg Johnny Depp remek játékának köszönhetően.

2015. november 12-től látható a hazai mozikban a Fekete mise (Black Mass) című amerikai gengszterfilm.

Az FBI több mint egy évtizeden át – egészen 2011-es elfogásáig – vadászott Boston gengszterfőnökére, James “Whitey” Bulgerre, akit csak Osama Bin Laden előzött meg a legveszélyesebb bűnözők kőrözési listáján. A sors furcsa fintora, hogy Bulger sohasem emelkedhetett volna ilyen magasra, ha nem segíti és támogatja az FBI.

A Fekete mise annak a szövetségnek a történetét meséli el, amely a kegyetlen gengszter, Whitey Bulger és a feltörekvő FBI-ügynök, John Connolly között köttetett, és amelyet kihasználva Bulger gyakorlatilag az FBI jóváhagyásával követhette el gaztetteit.

Johnny Depp mellett a gengszter történet további szerepeiben is nagyszerű színészekkel találkozhatunk; a film másik főszerepében, az FBI ügynököt játszó Joel Edgerton, valamint Benedict Cumberbatch, aki Whitey szenátor öcsét kelti életre. Továbbá feltűnik a filmben többek között Dakota Johnson, Kevin Bacon, Julianne Nicholson és Peter Sarsgaard is! A filmet a Velencei Filmfesztiválon nagysikerrel mutatták be szeptemberben és azóta nagysikerrel megjárta többek között Londont és Torontót is.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − nyolc =


Scroll to top