Hét nővér (2017) brit-francia-belga-amerikai sci-fi

El lehet-e rejteni a világ elől hét gyermeket egy olyan társadalomban, ahol a szülőknek csak egy gyermeke lehet? Ha egymásra teljesen hasonlító ikerlányokról van szó, akkor érdemes megpróbálni… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Hét nővér

Plakát, adatlap

Hét nővér (2017) brit-francia-belga-amerikai sci-fi plakátja

Színes, brit-francia-belga-amerikai film, készült 2018-ban, hossza 123 perc

Korhatár: 18 év

Eredeti cím: Seven Sisters

Forgatókönyv: Max Botkin, Kerry Williamson
Szereplők: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Pål Sverre Hagen

Rendezte: Tommy Wirkola

Hazai filmpremier: 2017. november 23.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.

A Hét nővér az ‘A’ kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon versenyben volt, s a Variety Piazza Grande-díjra jelölték. A rendező norvég Tommy Wirkola filmjében a sci-fi műfaji hagyományokat ötvözi szerzőiséggel, megidézve többek között a brit Terry Gilliam munkásságát. A Hét nővér a 12 majom, a Brazil, az 1984 és hozzájuk hasonló filmek nyomdokait követi.

A film főszereplője a BAFTA-díjra jelölt Noomi Rapace (A tetovált lány, Prometheus, Sherlock Holmes), aki a film hét főszerepét játssza, s a szerep valóságos jutalomjáték számára. Rapace mellett a hatszoros Oscar-jelölt Glenn Close játssza a főszerepet, aki korszakos alakítások sorával vált az egyetemes filmtörténet részévé és szerepelt mások mellett a Veszedelmes viszonyok, a Végzetes vonzerő, a 101 kiskutya, és A galaxis őrzői című filmekben. A Hét nővérben feltűnik továbbá a kétszeres Oscar-jelölt Willem Dafoe, akik korábban olyan filmekben szerepelt, mint Martin Scorsese Krisztus utolsó megkísértése, Lars von Trier A nimfomániása, és Antikrisztusa, Wes Anderson Grand Budapest Hotel és Oliver Stone A szakasz című mozijai.

Jelenetfotók – Képek

Hét nővér (2017) brit-francia-belga-amerikai sci-fi
Hét nővér - tilos volt az egynél több gyermek...
Hét nővér szerepében Noomi Rapace

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top