A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi

Olvasói értékelés: (2 szavazat, átlag: 4,00

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi, thrillerAz első világháború utáni Magyarországon egy kegyvesztett csendőrtiszt és a testéből élő nője a helyi kiskirályként élő hentes falujába menekül. A gazdag mészárszék tulajdonos bármit megadna, csak együtt lehessen a gyönyörű nővel…

A hentes, a kurva és a félszemű adatlap, plakát

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi plakátjaSzínes, magyar film, készült 2017-ben, hossza 105 perc
Korhatár: 18 év
Műfaj: thriller, dráma,
Eredeti cím: A hentes, a kurva és a félszemű
Forgatókönyv: Szász János, Bodzsár Márk
Szereplők: Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Székely B.Miklós, Peter Wolf , Bognár Gyöngyvér, Andorai Péter, Börcsök Enikő
Rendezte: Szász János
Hazai filmpremier: 2018. január 25.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

A jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten kurva volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A hentes, a k*rva és a félszemű operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon.

Jelenetfotók – képek

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi
A hentes, a kurva és a félszemű - Szász János filmje

A hentes, a kurva és a félszemű

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetes

Trailer

Gálavetítés, közönség reakciók videó

Hírek, érdekességek

A krimi egy megtörtént eseményt, a korabeli sajtót is hosszan lázban tartó bűnügyet dolgoz fel. Kodelka Ferenc gazdag hentesmestert az 1920-as évek közepén Budapesten kegyetlenül meggyilkolták, majd feldarabolták, és a testrészeit bőröndökbe gyömöszölve a Dunába dobták.


Szász János másodszor dolgozta fel a sztorit. A kegyetlen gyilkosságról 1985-ben már készített egy húszperces kisfilmet Léderer-ügy címmel.


Továbbiak a filmről:
Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top