A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi, thrillerAz első világháború utáni Magyarországon egy kegyvesztett csendőrtiszt és a testéből élő nője a helyi kiskirályként élő hentes falujába menekül. A gazdag mészárszék tulajdonos bármit megadna, csak együtt lehessen a gyönyörű nővel…

A hentes, a kurva és a félszemű adatlap, plakát

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi plakátjaSzínes, magyar film, készült 2017-ben, hossza 105 perc
Korhatár: 18 év
Műfaj: thriller, dráma,
Eredeti cím: A hentes, a kurva és a félszemű
Forgatókönyv: Szász János, Bodzsár Márk
Szereplők: Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Nagy Zsolt, Székely B.Miklós, Peter Wolf , Bognár Gyöngyvér, Andorai Péter, Börcsök Enikő
Rendezte: Szász János
Hazai filmpremier: 2018. január 25.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

A jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten kurva volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

Szász János új filmjének forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte. A hentes, a k*rva és a félszemű operatőre Máthé Tibor volt, aki korábban már együtt dolgozott Szásszal a Woyzeck és a Witman fiúk című nagy sikerű alkotásokon.

Jelenetfotók – képek

A hentes, a kurva és a félszemű (2017) magyar krimi
A hentes, a kurva és a félszemű - Szász János filmje

A hentes, a kurva és a félszemű

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetes

Trailer

Gálavetítés, közönség reakciók videó

Hírek, érdekességek

A krimi egy megtörtént eseményt, a korabeli sajtót is hosszan lázban tartó bűnügyet dolgoz fel. Kodelka Ferenc gazdag hentesmestert az 1920-as évek közepén Budapesten kegyetlenül meggyilkolták, majd feldarabolták, és a testrészeit bőröndökbe gyömöszölve a Dunába dobták.


Szász János másodszor dolgozta fel a sztorit. A kegyetlen gyilkosságról 1985-ben már készített egy húszperces kisfilmet Léderer-ügy címmel.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top