Quantcast

A ház, amit Jack épített (2018) dán film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

A ház, amit Jack épített (2018) dán film: Lars von Trier új filmje felnőtt nézőknek szól
Lars von Trier új filmje felnőtt nézőknek szól

Egy sorozatgyilkos történetéből 12 esztendőt mutat be A ház, amit Jack épített. Lars von Trier felnőtt nézőknek szóló filmje jól illeszkedik a közönségét erősen megosztó alkotásainak sorába. Témaválasztása és ábrázolása is meghökkentő, ami már a pár perces, szinkronizált előzetesből is kiderül.

A 70-es években járunk. Jack minden egyes gyilkossága arra szolgál, hogy tökéletesebb sorozatgyilkos váljék belőle. A zseniálisan gonosz és lélektelen főhőst Matt Dillon alakítja.

Nézd meg Lars von Trier új filmjének ajánlóját, jelenetfotóit és filmelőzetesét!

A ház, amit Jack épített mozifilm adatlap, plakát

A ház, amit Jack épített (2018) dán film plakátja

Színes, dán film, készült 2018-ban, hossza 155 perc
Korhatár: 16 év
Műfaj: horror, pszicho-thriller
Nemzetközi filmadatbázis: The House That Jack Built
Forgatókönyv: Jenle Hallund, Lars von Trier
Szereplők: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough, Jeremy Davies
Rendezte: Lars von Trier
Hazai mozipremier: 2018. november 29.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét.

A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól.

Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Magyarul beszélő filmelőzetes

Érdekességek - Hírek

A ház, amit Jack épített világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválja, az 'A' kategóriás cannes-i seregszemle hivatalos programjában volt. A kortárs európai film legnagyobb hatású rendezője, Lars von Trier ezzel az alkotással tért vissza Cannes-ba, ahol korábban a Melankóliával Arany Pálmát nyert.

Lars von Tier (Táncos a sötétben, Dogville – A menedék, A nimfomániás 1-2., Antikrisztus, Melankólia) újabb, közönségét erősen megosztó alkotásának főszerepében az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt Matt Dillon (Vén rókák, Keresd a nőt!, Vad vágyak, Gyönyörű lányok, Ütközések, Wayward Pines) nyújt hátborzongató alakítást.

Világsztárok láthatók a további szerepekben is, mint az alakításaiért számos díjjal elismert Bruno Ganz (Berlin felett az ég, A bukás – Hitler utolsó napjai, A felolvasó), az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt Uma Thurman (Ponyvaregény, Batman és Robin, Kill Bill-filmek, A nimfomániás 1-2.), a Golden Globe-díjra jelölt Riley Keough (Magic Mike, Mad Max – A harag útja, Logan Lucky – A tuti balhé), Siobhan Fallon Hogan (Forrest Gump, Man in Black – Sötét zsaruk, Dogville – A menedék, Miért éppen Minnesota?), vagy Jeremy Davies (Millió dolláros hotel, Solaris, Dogville – A menedék, Lost – Eltűntek, A törvény embere, Álmosvölgy legendája, Twin Peaks).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

Scroll to top