Haverok harca (2018) amerikai film

Haverok harca (2018) amerikai film: Fogócska egy életen át
Fogócska egy életen át

Öt jó barát minden évben egy hónapot szán közös, vad fogócskájukra, amelyet elsős koruk óta űznek. Ilyenkor mindent kockára tesznek: vásárra viszik a bőrüket, felfüggesztik más irányú kapcsolataikat, elfelejtik, hogy alkalmazottak, undok és rigolyás főnökeik, munkatársaik vannak, de még a szerelmükről is megfeledkeznek, csak hogy időnként felüvölthessenek:

Megvagy!

Mi történik, ha soha nem nőjük ki gyerekkori játékainkat, szenvedélyeinket, álmainkat? Ha tovább játsszuk őket, most már éjszakába nyúlóan? Mit csináljunk, ha egyszer képtelenek vagyunk abbahagyni azt, amit korábban megszerettünk?

A Haverok harcában épp ez történik, így választ kaphatunk a kérdéseinkre. A New Line Cinema új vígjátéka megtörtént eseten alapul. Bár közben sokat nevetünk a történet végül is arról szól, hová fajulhat az utolsó emberig tartó, véresen komoly harc, vagyis a játék.

Nézd meg a valós események alapján készült bújócskázós komédia adatlapját, rövid tartalmát, jelenetképeit és előzetesét!

Haverok harca mozifilm adatlap, plakát

Haverok harca (2018) amerikai film plakátja - Bújócska/fogócska!

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 100 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: vígjáték,
Nemzetközi filmadatbázis: Tag
Forgatókönyv: Mark Steilen, Rob McKittrick.
Szereplők: Ed Helms, Isla Fisher, Jeremy Renner, Jon Hamm, Rashida Jones, Annabelle Wallis, Hannibal Buress, Brian Dennehy

Rendezte: Jeff Tomsic
Hazai mozipremier: 2018. július 5.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül.

Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen.

Lehet, hogy a srácok nem vették komolyan annak idején az útravalóul kapott ballagási idézeteket?

Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

Az év egyik legjobb alapötletével rendelkező vígjátéka megtörtént eseten alapul, de olyan fordulatos, mintha 15 forgatókönyvíró dolgozott volna rajta – és csupa nagyszerű komédiás alakítja a főszerepet.

Jelenetfotók – képek

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

Igaz történet featurette (feliratos)

Érdekességek – Hírek

A Haverok harcának rendezője Jeff Tomsic, aki többek között a Broad City című, immár negyven epizódot megélt New York-i zsidó és feminista környezetben játszódó tévésorozatot vitte képernyőre (amelyet Magyarországon egyelőre nem vetítenek), s ezzel országos ismertségre tett szert.


Todd Garner producer számára a film ötletét a Wall Street Journal egyik furcsa írása adta, ami az újság egyik legolvasottabb cikke volt: Egy srác elmesélte az újságírónak, hogy ismer 10 idiótát, akik gyermekkoruk óta fogócskáznak. A producer először nem is igen hitte, hogy ilyesmi a valóságban is létezhet, de azután rájött, hogy a valóságos alapokra, a megesett történetre ezernyi játékos, humorban gazdag ötlet építhető fel.


A filmben sok a pofára esés, a legrosszabbul azonban Jeremy Renner járt: Két kezét is eltörte a filmsztár a forgatás alatt

Scroll to top