Haverok harca (2018) amerikai film

Haverok harca (2018) amerikai film: Fogócska egy életen át
Fogócska egy életen át

Öt jó barát minden évben egy hónapot szán közös, vad fogócskájukra, amelyet elsős koruk óta űznek. Ilyenkor mindent kockára tesznek: vásárra viszik a bőrüket, felfüggesztik más irányú kapcsolataikat, elfelejtik, hogy alkalmazottak, undok és rigolyás főnökeik, munkatársaik vannak, de még a szerelmükről is megfeledkeznek, csak hogy időnként felüvölthessenek:

Megvagy!

Mi történik, ha soha nem nőjük ki gyerekkori játékainkat, szenvedélyeinket, álmainkat? Ha tovább játsszuk őket, most már éjszakába nyúlóan? Mit csináljunk, ha egyszer képtelenek vagyunk abbahagyni azt, amit korábban megszerettünk?

A Haverok harcában épp ez történik, így választ kaphatunk a kérdéseinkre. A New Line Cinema új vígjátéka megtörtént eseten alapul. Bár közben sokat nevetünk a történet végül is arról szól, hová fajulhat az utolsó emberig tartó, véresen komoly harc, vagyis a játék.

Nézd meg a valós események alapján készült bújócskázós komédia adatlapját, rövid tartalmát, jelenetképeit és előzetesét!

Haverok harca mozifilm adatlap, plakát

Hirdetés

Haverok harca (2018) amerikai film plakátja - Bújócska/fogócska!

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 100 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: vígjáték,
Nemzetközi filmadatbázis: Tag
Forgatókönyv: Mark Steilen, Rob McKittrick.
Szereplők: Ed Helms, Isla Fisher, Jeremy Renner, Jon Hamm, Rashida Jones, Annabelle Wallis, Hannibal Buress, Brian Dennehy

Rendezte: Jeff Tomsic
Hazai mozipremier: 2018. július 5.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül.

Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen.

Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

Az év egyik legjobb alapötletével rendelkező vígjátéka megtörtént eseten alapul, de olyan fordulatos, mintha 15 forgatókönyvíró dolgozott volna rajta – és csupa nagyszerű komédiás alakítja a főszerepet.

Jelenetfotók – képek

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

Igaz történet featurette (feliratos)

Érdekességek – Hírek

A Haverok harcának rendezője Jeff Tomsic, aki többek között a Broad City című, immár negyven epizódot megélt New York-i zsidó és feminista környezetben játszódó tévésorozatot vitte képernyőre (amelyet Magyarországon egyelőre nem vetítenek), s ezzel országos ismertségre tett szert.


Todd Garner producer számára a film ötletét a Wall Street Journal egyik furcsa írása adta, ami az újság egyik legolvasottabb cikke volt: Egy srác elmesélte az újságírónak, hogy ismer 10 idiótát, akik gyermekkoruk óta fogócskáznak. A producer először nem is igen hitte, hogy ilyesmi a valóságban is létezhet, de azután rájött, hogy a valóságos alapokra, a megesett történetre ezernyi játékos, humorban gazdag ötlet építhető fel.


A filmben sok a pofára esés, a legrosszabbul azonban Jeremy Renner járt: Két kezét is eltörte a filmsztár a forgatás alatt

Scroll to top