Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai film

Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai drámaEgy lányt kegyetlenül megerőszakoltak és megöltek, ám a rendőrség hónapok óta nem találja a tettest. Mit tehet egy gyermekét elvesztő anya ilyen esetben? Mildred Hayes meglepő lépésre szánja el magát… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Három óriásplakát Ebbing határában adatlap, plakát

Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai dráma plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 115 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím (imdb): Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Forgatókönyv: Martin McDonagh
Szereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges, Željko Ivanek, Caleb Landry Jones, Clarke Peters, Peter Dinklage

Rendezte: Martin McDonagh

Hazai filmpremier: 2018. január 25.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

A Három óriásplakát Ebbing határában az Oscar-díjas Martin McDonagh új filmje, aki korábban az Erőszakikkal és A hét pszichopata és a sicuval bizonyította, hogy mestere a fekete humorú történeteknek.

Jelenetfotók – képek

Három óriásplakát Ebbing határában - az asszony és plakátjai
Három óriásplakát Ebbing határában - a sheriff és az asszony
Három óriásplakát Ebbing határában - kétségbeesés

Fotók: Fórum Hungary Kft

Hírek – Érdekességek

Frances McDormand a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, míg ugyan ekkor a legjobb férfi mellékszereplő kategóriát Sam Rockwell nyerte! További Oscar-díjasok 2018-ban a hivatkozásra kattintva tekinthetők meg!


4 Golden Globe díjat kapott a Három óriásplakát Ebbing határában!

Ebben az évben ez lett a legjobb drámai film, elnyerve ezzel az Arany Glóbuszt. A szereplők közül a legjobb drámai színésznő díját Frances McDormand, a legjobb férfi mellékszereplő díját Sam Rockwell vihette haza. A legjobb forgatókönyv díját Martin McDonagh nyerte.

Filmelőzetes

A bonyodalmak ebben a filmben az erőszakolással kezdődnek. Csakúgy, mint Ridley Scott 2021-es filmjében, Az utolsó párbajban. A megtörtént események alapján készült történelmi filmben egy lovag felesége állítja: őt megerőszakolták! Bővebben olvashatsz erről, ha a linkre kattintasz.

Most őszintén: nem mered felvállalni a véleményed? Mit kockáztatsz? Legalább a like jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Scroll to top