Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai film

Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai drámaEgy lányt kegyetlenül megerőszakoltak és megöltek, ám a rendőrség hónapok óta nem találja a tettest. Mit tehet egy gyermekét elvesztő anya ilyen esetben? Mildred Hayes meglepő lépésre szánja el magát… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Három óriásplakát Ebbing határában adatlap, plakát

Három óriásplakát Ebbing határában (2017) amerikai dráma plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 115 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím (imdb): Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Forgatókönyv: Martin McDonagh
Szereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges, Željko Ivanek, Caleb Landry Jones, Clarke Peters, Peter Dinklage

Rendezte: Martin McDonagh

Hazai filmpremier: 2018. január 25.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

A Három óriásplakát Ebbing határában az Oscar-díjas Martin McDonagh új filmje, aki korábban az Erőszakikkal és A hét pszichopata és a sicuval bizonyította, hogy mestere a fekete humorú történeteknek.

Jelenetfotók – képek

Három óriásplakát Ebbing határában - az asszony és plakátjai
Három óriásplakát Ebbing határában - a sheriff és az asszony
Három óriásplakát Ebbing határában - kétségbeesés

Fotók: Fórum Hungary Kft

Hírek – Érdekességek

Frances McDormand a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, míg ugyan ekkor a legjobb férfi mellékszereplő kategóriát Sam Rockwell nyerte! További Oscar-díjasok 2018-ban a hivatkozásra kattintva tekinthetők meg!


4 Golden Globe díjat kapott a Három óriásplakát Ebbing határában!

Ebben az évben ez lett a legjobb drámai film, elnyerve ezzel az Arany Glóbuszt. A szereplők közül a legjobb drámai színésznő díját Frances McDormand, a legjobb férfi mellékszereplő díját Sam Rockwell vihette haza. A legjobb forgatókönyv díját Martin McDonagh nyerte.

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top