Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

Játszottál már harcolós számítógépes játékkal? Amikor a főhős te vagy, te lövöd, ütöd, vágod az ellenségedet, a te szemszögedből történik minden. Ha a kérdésre a válasz igen, akkor tudod mire számíthatsz az FPS-nézetű Hardcore Henry orosz-amerikai akciófilm megtekintésekor.

A film előzménye egy videoklip volt, melyet a rendező Naishuller a Biting Elbows zenekar számára készített hasonló technikával és amelyet 2013-as közzététele óta több mint 30 millióan láttak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. A világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a világ első, teljes egészében FPS-nézetben elkészített akciófilmje.

Hardcore Henry (16)
színes, orosz-amerikai akciófilm, 2016, 90 perc

Eredeti cím: Hardcore Henry

Rendezte: Ilya Naishuller
Írta: Ilya Naishuller, Will Stewart. Producer: Timur Bekmambetov, Ekaterina Kononenko. Fényképezte: Pasha Kapinos, Vsevolod Kaptur, Fedor Lyass. Vágó: Steve Mirkovich. Zene: Darya Charusha

Szereplők: Haley Bennett, Tim Roth, Sharlto Copley, Ilya Naishuller

Magyarországi bemutató: 2016. április 07. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Hardcore Henry – filmajánló

A Hardcore Henry egész történetét belső nézőpontból látjuk: Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, és mindenki holtan akarja látni. A túlélési ösztön mellett Henry-t a bosszú hajtja: célja az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

A rendező IIya Naishuller-t már most sokan a következő Quentin Tarantinoként emlegetik. A Hardcore Henry-t szinte teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a számítógépes játékok szubjektív nézőpontját. A film tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, amely elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

Hardcore Henry – filmelőzetes

2016.04.07 Hardcore Henry (Hardcore Henry, orosz-amerikai akciófilm, 2015)

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen: ,

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top