Hang nélkül 1

Hang nélkül (2018) amerikai film
Ha csendben maradsz, túlélheted a szörnyűséget

A család kénytelen hang nélkül élni, mert a Földet megtámadó rémségek minden apró zajra lecsapnak. Akik erre nem jöttek rá, már mind odavesztek. Apa, anya és a gyerekek így csak magukra számíthatnak.

A fiatal házaspár gyermekeivel együtt megtanult jelnyelven beszélni és teljes csendben élni. A félelem és a túlélésbe vetett hit sok mindenre megtanította őket, így eddig megúszták a rém fenyegetését. Hamarosan azonban olyan fordulat áll be a család életébe, amit egyszerűen nem lehet hang nélkül átélni…

John Krasinski filmjében feleségét, Emily Bluntot választotta maga mellé főszereplőnek, ahogy az életben, a filmben is házaspárt alakítanak. Nézd meg a film adatlapja és tartalma alatt a videókban, hogy mit mondanak a forgatásról!

Hang nélkül (A Quiet Place)

Hang nélkül (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 90 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: thriller, horror
Nemzetközi filmadatbázis: A Quiet Place
Forgatókönyv: Scott Beck, Bryan Woods, John Krasinski
Szereplők: John Krasinski, Emily Blunt

Rendezte: John Krasinski
Hazai mozipremier: 2018. május 3.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.

Hang nélkül: John Krasinski alakítja a családfőt, egyben rendezte is a filmet és társszerzőként a forgatókönyvet is ő írta
John Krasinski alakítja a családfőt, egyben rendezte is a filmet és társszerzőként a forgatókönyvet is ő írta

Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért…

Hamarosan olyan fordulat áll be a család életébe, amit egyszerűen nem lehet hang nélkül átélni: anya terhes, hamarosan kisbaba születik. Mi lesz, ha felsír, mi lesz, ha anya nem bírja a fájdalmát elnyomni és ordítani kezd szülés közben?


Folytatás

A film folytatása (vagy ha úgy tetszik második része) 2020-ban került a mozikba. Az Abbott család ismét a hang után tájékozódó idegen lények elől bujkál. Ám ezúttal nem csak a titokzatos lények jelentenek rájuk veszélyt: Hang nélkül 2

Jelenetfotók – képek

Hang nélkül: vigyázz, hová lépsz és maradj csendben!
Vigyázz, hová lépsz és maradj csendben!
Hang nélkül: Emily Blunt alakítja a terhes anyát, akinek szülés közben egy hang sem hagyhatja el a száját...
Emily Blunt alakítja a terhes anyát, akinek szülés közben egy hang sem hagyhatja el a száját…

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

Emily Blunt: „A film a legbelsőbb félelmemet vetíti ki”

John Krasinski beszél a filmről

https://youtu.be/dM95ETpde4Q

Érdekességek – Hírek

A film női főszereplője Emily Blunt, aki nem csak a filmen, de az életben is John Krasinski felesége és közismerten kiáll a színésznők jogaiért. További érdekességek Emily Bluntról itt olvashatók!


Nem mindenkinek kellett elsajátítania a jelnyelvet? A film egyik gyerek főszereplője, Millicent Simmonds ugyanis csecsemőkora óta a való életben siket.


Scroll to top