Halloween sorozat: filmek, melyek után nem tudsz elaludni

Halloween filmsorozat főszereplők

Anya, lánya, unokája: felveszik a harcot a gyilkoló rémmel!

Az alap az 1978-ban bemutatott Halloween horrorfilm volt, majd 40 évnyi szünet után a rituális vérfürdő három új film tervével éledt újjá 2018-ban. Az első film el is készült abban az évben Halloween címmel, a második a 2021-ben bemutatott Gyilkos Halloween, a harmadik pedig a 2022-re tervezett Halloween Ends.

Annak gondolatát nem vethették el az alkotók, hogy sikertelenség esetén nem készül el a folytatás. Hiszen a sorozat első része úgy fejeződött be, hogy sikerült a rémet örökre eltüntetni: bezárták egy pincébe és rágyújtották a házat! Akkor mindenki azon tanakodott, hogy hogyan tovább a maszkos gyilkológép, Michael Myers nélkül? Mi mozgatja majd a horrorfilmek szálait a következő két részben nélküle?

Természetesen a második, 2021-es Halloween film választ ad erre. Ez azt is jelenti, hogy elkészült a folytatás, hiszen óriási siker lett a 2018-as horror!

A következőkben röviden összefoglaljuk a sorozat történéseit, természetesen spoiler nélkül. Mert van aki még az első, 2018-as filmet sem látta…

Miről szól a Halloween filmsorozat, kik a főszereplők?

Az első, átütő sikerű Halloween filmet 1978-ban John Carpenter készítette. Az idő múlásával igazi klasszikussá lett az alkotás, ami nem csak a filmnek, de a főszereplő Jamie Lee Curtisnek is meghozta a világhírnevet.

Negyven évvel később a klasszikus Halloween két sikerkovácsa ismét leforgatta a Halloweent. Jamie Lee Curtis maradt a történet rémült főszereplője, de John Carpenter már nem ült a rendezői székbe. Ő lett a film producere. A sorozat rendezője David Gordon Green lett.

Mivel a filmek sikere elsősorban a színészeken múlik, nézzük meg a Halloween sorozat szereplőit: kik alkotják a csapatot? Természetesen később a sorozat egyes filmjeiről is szólok, külön-külön.

Ők a Halloween szereplők a 2018-ban kezdődött három részes sorozatban

Jamie Lee Curtis jelenti a folytonosságot az előzmény és a sorozat között. Ő alakítja Laurie Strodet, aki minden erejét és bátorságát összeszedve szembe száll a rémmel. Filmbéli lánya Karen, akit Judy Greer formál meg, unokája pedig Allyson, akit Andi Matichak alakít.

Kétség kívül ők a legfontosabb szereplői a sorozatnak. A nők azok, akik Laurie hatására - vele együtt - szembe szállnak a gonosszal.

Érdekesség, hogy Jamie Lee Curtis a második és a harmadik filmben nem csak főszereplőként, de executive producerként is részt vesz a munkában.

Ezt követően jöjjön a lényeg, jöjjenek a Halloween filmek összefoglalói:

Jamie Lee Curtis az első filmben visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

A film előzeteséből sok minden kiderül, de részletesebben is elolvashatod a filmajánlót itt: Halloween (2018)

Gyilkos Halloween (2021)

A Halloween filmsorozat második filmje 2021-es mozipremierrel érkezett. Míg mindenki azt hiszi, hogy Michael Myers elégett az első film végén, ebben a filmben hamar kiderül: ez nem így van.

Michaelnek sikerül kiszabadulnia az égő házból, és a rituális vérfürdő folytatódik. A 2021-es Halloween filmajánlóját sok érdekességgel a linkre kattintva tudod megnézni.

Halloween Ends (2022)

A harmadik és egyben a Halloween sorozat befejező része 2022-ben kerül a mozikba. Hogy Laurie Strode végleg leszámol-e a rémmel, vagy az alkotók hagynak egy kiskaput a folytatásra? Az még a jövő zenéje.

Annyi biztos, hogy a 2022-es Halloween rendezője és főszereplői megegyeznek a második epizódban látottakkal. Ez egyben garancia arra, hogy nem fogunk unatkozni a horrorfilm alatt. Sőt...


Összefoglalónak csak egyetlen gondolat:

Az egyik legismertebb horror történet 2018-ban újjá született. Három film is készül azért, hogy becsalogassa a borzongás szerelmeseit a mozikba. Vajon sikerül nekik?

Ha azt gondolod, hogy érdemes volt Laurie Strode és családjának horror történetét újra elővenni, írd meg hozzászólásban! De ha más a véleményed, azt is szívesen olvassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + tizenhét =

Scroll to top