Halálos iramban 6 (2013) amerikai film

Halálos iramban 6 | Dominic Toretto és Brian O’Conner
Halálos iramban 6 | Dominic Toretto és Brian O’Conner
Dominic Toretto és Brian O’Conner ismét Halálos iramban vezetik szuper járgányaikat az utakon, immár a hatodik alkalommal teszik mindezt. Hobbs a fejvadász egy új munkával bízza meg a hihetetlen sofőröket, melynek fizetsége a korábbi bűnök ejtése, a teljes amnesztia lesz. A Halálos iramban 6., de nem az utolsó része lesz a franchisenak.

Vin Diesel hamarosan Kojakként szopogatja Telly Savalas elengedhetetlen nyalókáját, ám előtte megtette amit meg kellett tennie: régi barátai, Paul Walker, Michelle Rodriguez és Dwayne Johnson társaságában ismét Halálos iramban (The Fast and the Furious 6) száguldozik.

HALÁLOS IRAMBAN 6. [+16]

amerikai akció-thriller

Gary Scott Thompson karakterei alapján írta: Chris Morgan
operatőr: Stephen F. Windon
producer: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Clayton Towsend
rendezte: Justin Lin
Szereplők:

Vin Diesel
Paul Walker
Dwayne Johnson
Michelle Rodriguez
Jordana Brewster

Országos bemutató: 2013. május 23.
Bemutatja a UIP-Duna Film

Mi történik a Halálos iramban 6. részében?

Miután Dom (Vin Diesel) és Brian (Paul Walker) a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak.

Eközben Hobbs (Dwayne Johnson) – akit korábban a banda elfogásával bíztak meg, ám a helyi korrupt rendőrök miatt Rióban Domék oldalára állt – 12 országon át üldöz egy bandát, melynek tagjai elképesztően felfegyverzett sofőrök, és vezérüket egy kíméletlen cinkos segíti, akiről kiderül, hogy nem más, mint Dom halottnak hitt szerelme, Letty (Michelle Rodriguez).

Halálos iramban 6 |  Michelle Rodriguez
Halálos iramban 6 | Michelle Rodriguez

A bűnözőket csak úgy lehet megállítani, ha az utakon fel tudják venni velük a versenyt, ezért Hobbs megkéri Domot, hogy hozza össze „elit alakulatát” Londonban. A fizetség? Teljes kegyelem mindannyiuknak, hogy visszatérhessenek otthonukba, és egyesíthessék családjaikat.

Dwayne Johnson – The Rock (Szikla)

Az ötödik rész igazi csattanója volt annak idején, amikor bevették a Halálos iramban sorozatba a Sziklának becézett pankrátort, Dwayne Johnsont. A hatalmas termetű, a film számára direkt még 15 kiló izmot felszedett színész Hobbst, a fejvadászt alakította, akit eredetileg Vin Diesel és társai elfogásával bíztak meg, de aztán a helyi korrupt zsaruk álnoksága miatt átáll az oldalukra, és segít nekik az alapokig lebontani Rio de Janeiro belvárosát. Hobbs természetesen a Halálos iramban sorozat következő két részében is visszatér.

Halálos iramban: Hobbs, azaz Dwayne Johnson
Halálos iramban: Hobbs

A terv: Halálos iramban 7, 8, 9

Még be sem mutatták a 6., műfaját tekintve akcióthriller jellegű epizódot, már összeállt az alkotók fejében a Halálos iram sorozat szerkezete. A hazai mozikban májusban látható hatodik rész elvarrja a negyedik-ötödik epizód szálait, és új utat nyit a hetedik résznek, amely a következő trilógia nyitánya lesz. Mivel a hatodik részben orosz katonák is felbukkannak, már egy globális válság irányába is elmehetnek a hetedik résszel az alkotók. A tervek között szerepel már a nyolcadik és a kilencedik darab is, bár ezek még éppen csak körvonalazódnak.

Halálos iramban 6: Vin Diesel és Paul Walker
Halálos iramban 6: Vin Diesel és Paul Walker

Jordana Brewster, a sorozat egyik női főszereplője a filmről

Már az ötödik rész is közel állt a klasszikus akciófilmekhez, hiszen az évszázad rablása szerepel benne – mondja a színésznő. – De ne feledjük, hogy a rablás egy hihetetlen autós üldözés közben valósul meg, ahol egy hatalmas széfet végigvonszolnak a városon, és minden összetörnek, amit csak lehet. Ilyen a hatodik rész is: olyan nagyszabású akciókra lehet számítani, amik háborús filmeknek is becsületére válnának, de a halálos iram ettől még megmaradt, sőt. A sorozat egyetlen részében sem szerepelt még annyi szuperkocsi, mint a mostaniban, és a sebesség szédítőbb, mint valaha. Néha befigyel egy-két tank meg helikopter is, de ez már csak hab a tortán.

{adinserter 10}

Feliratos filmelőzetes a Filmrakat csatornájáról

A világszerte hatalmas sikert arató sorozat hatodik része sem okoz csalódást a látványos akciók, lélegzetelállító izgalmak, dögös verdák és dögös csajok terén.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =


Scroll to top