Quantcast

Hableány (Undine) német misztikus film

A sellőből lett lánynak ölnie kell - vajon megteszi?

A német film az ősi Undine mítoszt eleveníti fel. Egy olyan hableányból lett nő története, akit megcsal a szerelme. Ilyenkor az az ősi szabály, hogy megtörik a varázslat: a nőnek vissza kell változnia Hableánnyá és meg kell ölnie azt, aki hűtlen volt hozzá. Vajon sikerül Undinének ellen állnia a varázslatnak?

Miről szól a Hableány (Undine)?

Német film. Romantikus, Misztikus, Dráma. Játékidő: 91 perc, korhatár: 16 év. Undine a nemzetközi filmadatbázisban

Összefoglaló

Undine a berlini Várostörténeti Múzeum történésze, akit szerelme, Johannes megcsal, ezért véget vet a kapcsolatuknak.

A szakítás Undine esetében nem egyszerű szerelmi bánat: hableányból halandó nővé vált szerelméért, ezért az a végzete, hogy a hozzá hűtlen férfival végeznie kell, majd visszatérni a víz mélyére.

Véletlen találkozása a búvárként dolgozó Christoph-fal új reményt adhat egy boldog kapcsolathoz, végzete azonban nem engedi, hogy elkerülje korábbi történetének lezárását.

Az új szerelem életre-halálra szól. A tét: Johannes élete...

Ha az új filmeket böngésznéd át, nézd meg a 2021-es mozipremierek listáját a linkre kattintva! Megnézheted az összefoglalókat, a plakátot és az előzeteseket is, megismerheted a filmek rövid tartalmát.

Undine szerepében Paula Beer - épp a vízben

Undine szerepében Paula Beer - épp a vízben: Hableány jelenetfotó
Ha szereted a különleges, misztikus filmeket, akkor van egy tippem számodra: a Fehér éjszakák amerikai film. Nézd meg a filmajánlót!

Hableány előzetes magyar felirattal

Hirdetés

Hableány előzetes eredeti nyelven, angol felirattal

A szereposztás: Hableány szereplők

Nézd meg, hogy kedvenc színészed melyik karaktert alakítja a filmben!

 • Paula Beer - Undine Wibeau
 • Franz Rogowski - Christoph
 • Maryam Zaree - Monika
 • Jacob Matschenz - Johannes
 • Anne Ratte-Polle - Anna
 • Rafael Stachowiak - Jochen
 • José Barros - Miguel
 • Julia Franz Richter - Nora
 • Gloria Endres de Oliveira - Antonia
 • Enno Trebs - Pincér
 • Christoph Zrenner - Ajtónálló
 • Stefan Walz - Rendőr
 • Bita Steinjan – Egy asszony a múzeumban (mint Rita Steinjan)

Christoph ipari búvár, Undine új szerelme

Christoph ipari búvár, Undine új szerelme - Hableány

Érdekességek

A wikipédia szerint a sellők avagy hableányok mitológiai lények. Olyan leányok, akiknek a teste halfarokban végződik. A félig ember, félig hal testű lény sok nép folklórjában fellelhető, a Közel-Kelet, Európa, Ázsia és Afrika népei között.

Korábban, 1984-ben is bemutattak a hazai mozik egy sellőből lett lány történetet. Az amerikai film főszerepét Daryl Hannah alakította, olyan partnerekkel, mint Tom Hanks és John Candy. Akkor az egy romantikus vígjáték volt. A címe: Csobbanás (eredeti cím: Splash).

Hableány plakát

Hableány (Undine) plakát

Hirdetés

Rendezte: Christian Petzold

Szereplők: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle, Rafael Stachowiak, José Barros, Julia Franz Richter, Gloria Endres de Oliveira, Enno Trebs, Christoph Zrenner, Stefan Walz, Bita Steinjan

Hazai mozipremier: 2021. október 28.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media

Gyártó: Schramm Film Koerner & Weber

Gyártás éve: 2020


A kortárs német film kiemelkedő, számos nemzetközi díjjal elismert író-rendezője, Christian Petzold (Barbara, Phoenix bár, Tranzit) filmjének 2020-ban a világ egyik legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Berlinalén volt, ahol a nagyjátékfilmes versenyprogramban a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjért versengett.

Az alkotás végül a nemzetközi kritikusok rangos FIPRESCI-díját nyerte el, valamint főszereplője, Paula Beer (Frantz, Tranzit, Mű szerző nélkül) megkapta a legjobb női főszereplő Ezüst Medve-díját.

Paula Beer utóbb az Európai Filmdíjat is megkapta alakításért. A színésznő a filmben újra együtt szerepelt Franz Rogowskival (Victoria, Tranzit), aki már partnere volt Christian Petzold - Tranzit című filmjében is.

Kövesd a filmeket!


Ne felejts el egy LIKE-ot bökni a cikk alatt! És ha már kialakult benned valami a film kapcsán, oszd meg velünk hozzászólásban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 4 =

Scroll to top