Gyilkos Joe (2013) amerikai film

Gyilkos Joe (Killer Joe) amerikai thriller. Joe akkor kerül csak a képbe, amikor az eszement család kiötli ördögi tervét. Úgy próbálnak pénzhez jutni, hogy a családanyát – aki mindenkinek böki a szemét – elteszik láb alól. Filmajánló a Filmrakatban.

Igen ám, de megölni mindannyian gyávák, ezért a hasonló ügyekben jártas zsarut, Killer Joe Coopert (Matthew McConaughey) bérlik fel a munkára, aki 25.000 dollárért el is vállalja az ügyet. Chris (Emile Hirsch) nemhogy ennyit, semennyit sem tud előre fizetni, de ha sikerül a terv, akkor édesanyjának 50.000 dollár értékű életbiztosítása bőven fedezi a költségeket. Joe belemegy a dologba egy feltétellel: foglalót kér, mégpedig Dottiet (Juno Temple), Chris húgát. A foglaló a pénz helyett van, amíg nincs pénz, a foglaló marad…

Gyilkos Joe - plakát
Gyilkos Joe – plakát

Gyilkos Joe [+18]

thriller

rendező: William Friedkin
forgatókönyvíró: Tracy Letts
zeneszerző: Tyler Bates
operatőr: Caleb Deschanel
vágó: Darrin Navarro

szereplők: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Gina Gershon, Thomas Haden Church

A filmet Magyarországon forgalmazza a Parlux. Bemutató:2013. február 21-én.

Gyilkos Joe – filmajánló

A 22 éves drogdíler fiú Chris (Emile Hirsch) tartozik a helyi maffiának, sürgősen szüksége van pénzre. Ostoba, alkoholista apja Ansel (Thomas Haden Church) és mostohaanyja Sharla (Gina Gershon) jóváhagyják a biztosítási pénz megszerzésére vonatkozó tervét: anyát el kell tenni láb alól. Dottie (Juno Temple) szintén jó ötletnek tartja a gyilkosságot, melyet végül egy profira, Gyilkos Joe-ra bíznak. Úgy határoznak, hogy a Gyilkos Joe kifizetése után maradt összeget négy felé fogják osztani, Chris, Dottie, Ansel és Ansel új felesége, Sharla, között. Megvan az akarat, megvan a terv, de végül semmi sem úgy alakul, ahogy az elcseszett család eltervezte, sőt Gyilkos Joe számításaiba is csúszik egy kis hiba.

Killer Joe elvégzi a munkát

A gyilkosság sima ügy, azonban kiderül, hogy Rex – a megboldogult anya élettársa – valahogy belekerült a biztosítási kötvénybe, valójában ő a biztosítási díj kedvezményezettje, sőt még Sharla is részesül a biztosítási pénzből az új felállás szerint. Amikor ez kiderül, nyilvánvalóvá válik, hogy mindenkinek lépni kell valamit, ha a pénzhez hozzá akar jutni.

Szinkronizált filmajánló

A filmet az a William Friedkin rendezte, aki nagy sikert aratott korábban a Francia kapcsolat és az Ördögűző című filmekkel. Gyilkos Joe szerepében a – kritikusok szerint is – Matthew McConaughey brillírozik.

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × kettő =


Scroll to top