Quantcast

Gyilkos Halloween (2021)

Halloween Kills

Egy elképzelhetetlen vérengzés, rituális vérfürdő kezdődik, amikor Michael Myers visszatér, hogy bosszút álljon. Vajon Haddonfield nagyon dühös polgárai ebben a filmben közös erővel legyőzik a gonoszt? A filmajánló vége fele erre is kapsz egy választ.

Gyilkos Halloween (Halloween Kills)

Magyarul beszélő amerikai film. Horror, Thriller. Játékidő: 96 perc, korhatár: 18 év.

Miről szól a Gyilkos Halloween?

Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget...

Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte.

Ám amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, a rituális vérfürdő folytatódik.

Miközben Laurie próbálja leküzdeni fájdalmát, arra készül, hogy megvédje magát, és ezzel Haddonfield városát is arra ösztökéli, hogy összefogjanak a megfékezhetetlen szörnyeteg ellen.

A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a dolgokat, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt.

A gonosz ma meghal.

Hirdetés

Jamie Lee Curtis a Gyilkos Halloween című filmben

Jamie Lee Curtis a Gyilkos Halloween című filmben

Érdekességek

Ki, mit mondott a filmről, melyik karaktert alakítja a kedvenc színészed? Ez mind kiderül itt:

A COVID-19 miatti késés nem probléma, sőt! Jamie Lee Curtis:

A Gyilkos Halloween eredetileg tavaly jött volna ki a mozikban. A járvány miatt azonban el kellett halasztani a bemutatót.

Ennek ellenére rendkívül aktuálisnak tartja a főszereplő Jamie Lee Curtis.

Voltaképpen még örül is a késésnek. Ezt mondta róla:

A 2018-as film azért volt aktuális, mert akkor jött ki, amikor tetőzött a Me Too mozgalom, és a történet mondanivalója egybecsengett az akkori eseményekkel – mondja a színésznő. – A három évvel ezelőtti Halloween arról szólt, hogy egy nő 40 éven át hordozza magában a traumát, aztán hirtelen tele lesz a hócipője, és szembeszáll azzal, aki gyötrelmet okoz neki – pont úgy, mint azok a nők, akik csak sok év után leplezték le erőszaktevőiket. A Gyilkos Halloween ismét csak húsbavágóan érvényes módon reflektál a világban végbemenő folyamatokra. A hősnő, Laurie eddig magányosan, esetleg egy-két segítőtárssal harcolt a maszkos rém ellen, most azonban az egész környék fellázad, az emberek felfegyverkezve kitódulnak az utcára, igazi lincshangulat érződik a levegőben. A sokáig lappangó trauma felszínre törése után most eljött a Harag Napja. Ha a Capitolium ostromára gondolunk, egyértelmű a párhuzam.


NEM spoiler!

Aki arra számít, hogy Haddonfield nagyon dühös polgárai ebben a filmben közös erővel legyőzik Michael Myerst, azt emlékeztetjük, hogy jön még egy rész, a Halloween Ends, ahol talán sikerül pontot tenni az ámokfutás végére. Talán.


Úgy tűnik, a rémálomnak (nincs vége, a gyilkos ezt is megússza. De mi volt a kezdetekben? Így kezdődött a Halloween horror történet.

Ez a mostani a Halloween filmsorozat második része, a következő 2022-re várható, Halloween Ends címmel.

Gyilkos Halloween szereplők

Nézd meg, hogy kedvenc színészed melyik karaktert alakítja a filmben!

 • Mimi Marquis – a csapos felesége / Tommy's Posse
 • Judy Greer - Karen
 • Jamie Lee Curtis - Laurie Strode
 • Anthony Michael Hall - Tommy Doyle
 • Kyle Richards - Lindsey Wallace
 • Andi Matichak - Allyson
 • Nick Castle - The Shape
 • Dylan Arnold - Cameron Elam
 • Robert Longstreet - Lonnie Elam
 • James Jude Courtney - The Shape
 • Nancy Stephens - Marion Chambers
 • Niko El Santo Zavero - Deputy
 • Charles Cyphers - Leigh Brackett
 • Omar J. Dorsey - Sheriff Barker
 • Jibrail Nantambu - Julian
 • Chris TC Edge - Paramedic
 • Carmela McNeal - Vanessa
 • Brian F. Durkin - Deputy Graham

Gyilkos Halloween plakát

Hirdetés

Rendezte: David Gordon Green Szereplők: Anthony Michael Hall , Jamie Lee Curtis, Judy Greer , Andi Matichak. Nick Castle.

Hazai mozipremier: 2021. október 14.

Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film

Gyártó: Blumhouse Productions

Gyártás éve: 2021


2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős horrorfilmek terén.

A film premierjét és a folytatást, a Halloween végét (2022) egy évvel későbbre tolták a COVID-19 járvány miatt. A Halloween Kills 2021 októberében, a Halloween Ends (2022) pedig 2022 októberében jelenik meg.

Jamie Lee Curtis a Halloween filmek sztárja

Jamie Lee Curtis számtalan filmben, tv-sorozatban szerepelt. Nem csoda, hiszen 2022-ben lesz 45(!) éve, hogy a képernyőn elindult a karrierje a Quincy M.E. című sorozatban.

A Halloween franchise-ban már hatodik alkalommal alakítja Laurie Strode szerepét. Mondhatni, hogy Jamie Lee Curtis a Halloween filmek legnagyobb sztárja - természetesen csak a maszkos rémalak után.

„Ezek a nők harcosok” – A kamerák mögött

Na ne viccelj, hogy erről a horrorról nincs véleményed! Legalább a like jelre kattints! Ha pedig elmondanád a film kapcsán a gondolataidat, írd meg a hozzászólás részben!


Hasonló filmek

További horrorfilmek 2021-ből

Post Mortem (2021) mintha élne...

Post Mortem

A halottakat az élőkkel együtt megörökítő vándorfotós (Klem Viktor) egy kis faluba érkezik. A hullák a megélhetést biztosítják neki. A temetetlen holtak egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat, egymást követik a természetfölötti jelenségek...

Fekete telefon (2022) a maszkos pszichopata

Fekete telefon (2022)

A szadista sorozatgyilkos gyerekeket rabol, legújabb foglya Finney Shaw, a félénk, de eszes 13 éves fiú. A maszkot viselő rém egy üres pincében tartja fogva áldozatát, ahol csak egy elvágott vezetékű fekete telefon és egy ágy van. Egy nap megcsörren a telefon...

Éjszaka a házban teljes filmadatlap

Éjszaka a házban

Bizonyára Te sem vagy szívesen egyedül egy házban egy kihalt környéken. A fiatal özvegy sem érzi jól magát a tóparti házban. Ráadásul éjszakánként rátör egy rémálom: a szobák közt kísértet bolyong és hozzá beszél...

Bárány (2021) teljes filmadatlap

Bárány

Egy félig ember, félig bárány újszülöttet talál a gyermektelen házaspár az istállóban. Gyermekükként nevelik, ám az emberek ezt nem nézik jó szemmel. És a bárány anyukája sem...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 11 =

Scroll to top