Quantcast

A Grincs (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

A Grincs (2018) amerikai film: A Grincs mindenáron el akarja rontani a karácsonyt
A Grincs mindenáron el akarja rontani a karácsonyt

A szórakoztató animációs film főhőse Grincs a cinikus, zsémbes manó, aki elhatározza, hogy ellopja a karácsonyt, de egy kedves kislány hatására eláll szándékától. Vicces, ugyanakkor tanulságos mese a jóindulat megváltó erejéről és az igazi karácsonyi hangulatról.

A lebilincselő 3D látványvilágú animációs film szertelenül vidám és hebrencs hőse izgalmas kalandokba keveredik, melyek végén teljesen megváltozik a véleménye a karácsonyról.

Az animációs film ajánlója jelenetfotókkal és előzetesekkel.

A Grincs mozifilm adatlap, plakát

A Grincs (2018) amerikai animációs film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 81 perc

Korhatár: 6 év
Műfaj: animációs film, mese film
Nemzetközi filmadatbázis: The Grinch
Forgatókönyv: DR. SEUSS – Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt című meseregénye alapján
a forgatókönyvet írta Michael Lesieur és Tommy Swerdlow
Eredeti hangok: Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones
Rendezte: Peter Candeland, Yarrow Cheney
Hazai mozipremier: 2018. december 6.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből.

Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját.

Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével....

Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét?

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: UIP-Duna Film - © 2018 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED.

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Grincs szinkronizált előzetes #1

Grincs magyar nyelvű előzetes #2

Grincs magyar nyelvű előzetes 3

Érdekességek - Hírek

Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A Grincs, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült.

Az Illumination legutóbb A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets) és az Énekelj! (Sing!) című filmjeivel ejtette rabul a nézőket, korábban pedig a Minyonok és a Gru 1-3.epizódjait készítette el, összesen 3,7 milliárd dolláros bevételt termelve.

A film hivatalos weboldalát itt találod: www.grinchmovie.com

A Grics élőszereplős változata 2000-ben Ron Howard rendezésében készült el, a "gumiarcú" Jim Carrey főszereplésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 8 =

Scroll to top