A Greyhound csatahajó


előzetes, szereplők, plakát, tartalom, képek, mozipremier

Hazai mozipremier: 2020. június

Megtörtént események alapján! A második világháborúban, az Atlanti-óceánon Krause kapitány (Tom Hanks) élete első és egyben legvéresebb tengeri csatáját vívja. A tét óriási: siker vagy halál...

A Greyhound csatahajó plakát

A Greyhound csatahajó (2020)

amerikai film, korhatár: 12 év, IMDb

A második világháborúban, az Atlanti-óceánon Krause kapitány (Tom Hanks) élete első és egyben legvéresebb tengeri csatáját vívja. A tét óriási: siker vagy halál

Rendezte:
Aaron Schneider
Forgatókönyv:
Szereplők:
Tom Hanks, Elisabeth Shue, Stephen Graham, Rob Morgan, Karl Glusman, Manuel Garcia-Rulfo .

Hazai mozipremier: 2020. június 21.

Magyarországon forgalmazza: InterCom

Gyártó: Sony Pictures, BRON Studios

Filmlista: Mozifilmek 2020

Tartalom

Az Atlanti-óceánnál nem volt véresebb csatatér. A 2. világháború idején német tengeralattjárók tizedelték az utasszállítókat és a segítségükre siető hadihajókat. Krause kapitány (Tom Hanks) azonban nem ijed meg. De fél.

Félti a rábízott flottát, amelynek a biztonságáért felel. 1942-ben, röviddel az Egyesült Államok hadba lépése után a kapitány első háborús feladatára indul: egy 37 hajóból álló konvojt kell átvezetnie a kegyetlen háború legkegyetlenebb hadszinterén.

Ráadásul a németek nem az egyetlen ellenség: az időjárás, a tengerészek közötti ellentétek és a kapitányt gyötrő kétségek is mind kétségessé teszik, hogy sikerül végrehajtaniuk a feladatot. Pedig itt csak két lehetőség van: siker vagy halál…


A film a II. világháborúban megtörtént eseményeket dolgoz fel. A nagysikerű angol tengerészregény alapján maga Tom Hanks írta az izgalmas forgatókönyvet, és a főszerep mellett producere is a különlegesen intenzív és látványos filmnek, amelyet egy valódi hadihajó fedélzetén forgattak. Joggal mondhatjuk: Ez Tom Hanks filmje.


Koronavírus támadta meg az egyik szereplőt

A koronavírus járvány a filmeseket sem kerüli el. Ebből a filmből is van olyan, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje. Igaz, hogy már egy másik filmen dolgozott: Ausztráliában forgatta az Elvisről szóló új filmjét. Ráadásul nem egyedül kapta el a betegséget: felesége tesztje is pozitív lett!

Kikről van szó? Tom Hanks és felesége Rita Wilson együtt fertőződött meg a koronavírussal.

Szerencsére épp mikor ezt a filmajánlót állítom össze, az MTI-től jött a jó hír: Tom Hanks és Rita Wilson amerikai színészházaspár elhagyhatta az ausztrál kórházat, ahol koronavírus-fertőzéssel kezelték őket (Forrás: BBC).

Greyhound

Krause kapitány (Tom Hanks) és emberei

Fotók: InterCom - Courtesy of Sony Pictures © 2019 CTMG, Inc.

Előzetesek

Magyarul beszélő előzetes #1


Van egy másik tengeralattjárós film, ami elsősorban a romantikus filmeket kedvelőknek lesz igazi csemege. A címe: Merülés a szerelembe (2017).


A film egyik szereplője Stephen Graham, aki szerepet kapott a Colin Farell főszereplésével készült, szintén tengeren játszódó HBO sorozatban is. Farell egy brutális gyilkost alakít a történetben. A sorozat címe: Északi vizeken. A linkre kattintva többet is megtudhatsz a komor hangulatú szériáról.


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

Scroll to top